Koululaisena korona-ajassa: "Takaisin kouluun ihan luottavaisin mielin"

14-vuotias jyväskyläläinen yläkoululainen kirjoittaa tuntemuksistaan korona-aikana.

Kuinka nopeasti kaikki asiat suuntaavatkaan taas kohti normaalia. Vielä kaksi viikkoa sitten oletin tämän karanteenin jatkuvan vielä pitkään. Pian kuitenkin koulu jo jatkuu ja jotkut harrastukset myös. Yhteiskunta avautuu pikkuhiljaa, joka on tietysti todella hyvä asia tosi monien asioiden ja ihmisten kannalta.

Oma reaktioni siihen, että palaamme vielä kouluun, oli erilainen kuin odotin. Ensiksi olo tuntui oudolta; miltä tuntuisi kahden kuukauden jälkeen mennä taas kouluun. Sitten mieleni piristyi, sillä pääsisinhän taas pitkästä aikaa näkemään kavereitani. Lopuksi hieman huolestuin siitä, miten kaikki tulisi toimimaan. Luotan kuitenkin siihen, miten tämä tilanne hoidetaan. Ja nyt mietittyäni asiaa, menen takaisin kouluun ihan luottavaisin mielin.

Mutta mitä tulen kaipaamaan eniten tältä karanteeniajalta? Etäkoulunkäyntiä en luultavasti tule juuri kaipaamaan, vaikka siihenkin ja sen hyviin puoliin kerkesin jo tottua. Opiskelu ilman tarkempia aikatauluja oli vapauttavaa ja aikaisiin aamuherätyksiin on taas totuttelemista. Parhaan ystäväni kanssa puhuimme melkein joka päivä videopuheluita samalla kun opiskelimme ja sitä tulen ikävöimään.

Aivan tavallisen arjen pariin ei minulla ole vielä paluuta, vaan tämän kahden viikon kouluajan jälkeen alkaa kesäloma. Kutsuisin tätä etäopiskelua jopa rankemmaksi ja vaativammaksi kuin tavallista lähiopetusta, joten on ihanaa päästä lomailemaan. Loman aloituskin tuntuu varmasti normaalimmalta kuin ilman tätä kahden viikon koulujaksoa ennen sitä.

Ajatellessani, että kesäloma on samantapaista kiireetöntä aikaa kuin karanteeni ja vieläpä ilman etäkoulua, en usko, että jään kaipaamaan paljoa mitään. Kesäloman ollessa ohi ja arjen jatkuessa syksyllä ikävöin varmasti kumpaakin, karanteeniaikaa sekä lomaa.

Olen iloinen tästä karanteenin tarjoamasta ajoittaisesta tylsyydestä, sillä minulle ainakin se on tehnyt todella hyvää. On ollut aikaa mietiskellä elämää, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Uskoisin jopa kehittyneeni joissain asioissa paremmin, kuin normaalin arjen aikana. Opin hallitsemaan paremmin aikaani ja korona-ahdistuksenkin sain hellittämään.

Tässä vaiheessa kiitos lukijoilleni ja tsemppiä vielä tuleviinkin koitoksiin!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Koulutus

Koululaisena korona-ajassa: "Takaisin kouluun ihan luottavaisin mielin"

Kansallisoopperan Ring siirtyy syksyyn – Ooppera- ja balettiesityksiä voi katsoa maksutta verkossa

Mitä tehdään – Viitasaaren lukion pelastus- ja turvallisuuslinjalle jo "liian paljon" hakijoita

Ääntävätkö suomalaiset nuoret englantia jatkossa kuin syntyperäiset puhujat? Aivotutkija kertoo, miten musiikki, liikunta ja päiväunet auttavat koululaisia oppimaan

Jyväskylän yliopiston Ylistönrinteen kampus remonttiin – hankkeen hinta-arvio noin 45 miljoonaa euroa

Työvoimapula uhkasi, joten Keskimaa päätti tarjota ammattikoulun opiskelijoille harjoittelun kautta vakityön

Petäjäveden lukioon opiskelijaksi päässeet, kevään 2019 yhteishaku

Äänekosken lukioon opiskelemaan päässeet, kevään 2019 yhteishaku

Joutsan lukioon opiskelemaan valitut, kevään 2019 yhteishaku

Ähtärin lukioon opiskelemaan päässeet, kevään 2019 yhteishaku

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.