HS:n selvitys: Kuntavaaliehdokkaiden rikostaustat liittyvät useimmiten väkivaltaan

Lehden tekemän selvityksen mukaan toiseksi yleisin syy joutua käräjille ovat rattijuoppoudet ja törkeät rattijuoppoudet.

Jos kuntavaaliehdokas on joutunut oikeuden eteen, hän on ollut siellä todennäköisimmin epäiltynä pahoinpitelystä tai muusta henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden tekemän selvityksen mukaan toiseksi yleisin syy joutua käräjille ovat rattijuoppoudet ja törkeät rattijuoppoudet.

Tarkastelun kohteena oli 10 169 kuntavaaliehdokasta ja heitä vastaan nostetut rikossyytteet kaikissa Suomen käräjäoikeuksissa. Selvitys kohdistui 28 suureen kuntaan.

Selvityksessä löytyi yhteensä 544 syytettä, jotka on nostettu nykyistä kuntavaaliehdokasta vastaan käräjäoikeudessa kuluneen valtuustokauden aikana. Vuosien 2012–2017 aikana syytteen oli saanut kaikkiaan 394 eri kuntavaaliehdokasta, lehti kertoo.

Ylivoimaisesti suurin osuus nostetuista 544 syytteestä kohdistui perussuomalaisten ehdokkaisiin, lehti kertoo. Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaat ovat saaneet noin 28 prosenttia kaikista syytteistä, vaikka heidän osuutensa selvityksen ehdokkaista on 11 prosenttia.

Lehden mukaan suurimman kuntapuolueen eli kokoomuksen ehdokkaiden osuus syytteistä on 14 prosenttia.

HS: Jyväskyläläisiä ehdokkaita vastaan nostettu 40 rikossyytettä