Jyväskylä sai kuntavaalien tuloksesta valtavan julkisuusryöpyn – "Todella hienoa!"

Vihreän liiton vaalivoitto Jyväskylässä on huomioitu mediassa laajalti. Molemmat iltapäivälehdet Ilta-Sanomat ja Iltalehti kertoivat tänään vihreästä vallankumouksesta peräti aukeaman verran.

Ylen aamutelevisio hehkutti minuuttikaupalla jyväskyläläistä muutosta, jossa vihreiden paikkamäärä hyppäsi seitsemästä 14:ään ja ryhmästä tuli kaupungin suurin. Yle ei unohtanut mainita Jyväskylää merkittävänä koulu- ja yliopistokaupunkina, joka on edelleen Suomen Ateena.

Helsingin Sanomat puhui "hurjasta vaalivoitosta Jyväskylässä". MTV:n uutisessa puhuttiin kuinka vihreät "lähtivät Jyväskylässä takamatkalta vaalivoittoon". Ruotsissa kuultavissa oleva Sisuradio lähetti eetteriin jutun kuinka "Jyväskylän vihreät nousivat kaupunginvaltuustoon suurimmaksi ryhmäksi".

Uutinen kiri jopa Kiinaan asti: Kiinan valtion virallinen uutistoimisto Xinhua raportoi Suomen kuntavaaleista kertovassa jutussaan, että yliopistokaupunki Jyväskylässä vihreät nousivat viidenneltä sijalta suurimmaksi.

Huh, mikä julkisuus, ja tuossa oli vain muutama esimerkki.

Viestintäjohtaja tyytyväisenä

Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää ei peittele tyytyväisyyttään. Suuri näkyvyys mediassa tuli kaupungille ilmaiseksi ja osui hienosti yhteen kasvavan kaupungin oman strategian kanssa, jossa Jyväskylä on houkutteleva koulu-, opiskelu- ja asumispaikka.

– Todella hienoa! Vaalivoittoa ei aiota kuitenkaan erityisemmin hyödyntää. Kaupunkiorganisaatio toimii aina yhteistyössä vaaleissa valittujen luottamushenkilöiden kanssa. Jyväskylällä on jo samoja arvoja kuin vihreillä: koulutus- ja sivistysasiat, polkupyöräväylät ja joukkoliikenne. Samoin resurssiviisaus ja kestävä kehitys.

Mäenpää kertoo vaalien jälkeisen myönteisen Jyväskylä-uutisoinnin näkyneen jo Facebook-päivityksenä, kun eräs kiinnostunut pohti Jyväskylään muuttamista.

– Suomen Ateenasta puhuminen juontaa jo 1860-luvulle, jolloin Jyväskylä loi maineensa koulu- ja sivistyskaupunkina, muistuttaa Mäenpää.

Mäenpää kertoo, ettei ole laskenut Jyväskylän saamaa ilmaisen mainonnan arvoa, mutta pitää hienona, että kaupunki on huomioitu. Yliopisto, ammattikorkeakoulu sekä muut kaupungin oppilaitokset ovat suosittuja opiskelupaikkoja, ja ne pitävät yllä edelleen kaupungin mainetta sivistys- ja koulukaupunkina.

Mitäs sitten, jos JYP vielä tänä keväänä voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden?

– Sehän vain vahvistaisi Jyväskylän mainetta. Olemme jo nyt merkittävä liikunta- ja urheilukaupunki, ja voitto sopisi urheilevaan sivistyskaupunkiin. Uudistuva Hippos täydentää kokonaisuutta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .