Kivijärvellä vaalikiima korkealla – Jyväskylässä äänestetty keskimääräistä heikommin

Ennakkoäänestys on ollut koko maassa huomattavasti vilkkaampaa kuin viime kuntavaaleissa.

Kivijärvi on jälleen osoittanut vaali-intoa. Sunnuntain ennakkoäänestyspäivän päätteeksi äänensä oli antanut 287 kuntalaista, mikä on peräti 29,3 prosenttia kunnassa ääinoikeutetuista. Vastaavaan prosenttiin ei yllä monikaan kunta Suomessa. Ohi menivät vain Savukoski, Kaskinen ja Lestijärvi.

Jyväskylässä taas on äänestetty ennakkoon hieman maan keskiarvoa heikommin. Sunnuntaina äänioikeutetuista oli äänensä antanut 16 107 henkeä eli 14,4 prosenttia. Koko maassa äänensä on antanut 15,2 prosenttia äänioikeutetuista, yli 667 000 ihmistä. Ennakkoäänestys on ollut edellisiä kuntavaaleja vilkkaampaa, sillä viime kuntavaaleissa tässä vaiheessa oli äänestänyt ennakkoon lähes 605 000 äänioikeutettua.

Keski-Suomessa äänestysinto on tähän mennessä ollut laimeinta Laukaassa, missä vain 13 prosenttia äänioikeutetuista eli 1 802 henkeä on äänestänyt. Samoilla lukemilla ovat Uurainen, 13,1 prosenttia ja Petäjävesi, 13,2 prosenttia.

Vajaat 363 000 naista on jo äänestänyt ennakkoon, kun vastaavasti miehet ovat antaneet vasta reilut 304 000 ääntä.

Viimeinen ennakkoäänestyspäivä kotimaassa on tiistai. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9. huhtikuuta. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .