Mahdollista tämäkin – Nollalla äänellä varavaltuutetuksi Keuruulla

Sosialidemokraattien menestys kuntavaaleissa oli Keuruulla niin kova, että jopa äänittä jäänyt ehdokas Tuomo Kyllästinen nousee varavaltuutetuksi. Demarit saivat 35-jäseniseen valtuustoon 11 valtuutettua – kaksi enemmän kuin aiemmin.

Kuntalain mukaan varavaltuutettuja valitaan sama määrä kuin valtuutettuja. Demareilla oli 19 ehdokasta, joten kaikki valtuustopaikatta jääneetkin ovat varavaltuutettuja.

Puolueen menestystä siivitti ääniharavaksi noussut Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän johtajan virasta eläköitynyt ja Keski-Suomen sote 2020 -hankkeen asiantuntijalääkärinä ollut Markku Puro.

Kiinteistönhoitaja Kyllästinen, 41, nousi valtakunnan julkisuuteen vuonna 2008 nappaamalla MTV3:n Ennätystehtaassa nokkosensyönnin ja Jacky-makupalan hotkaisemisen Suomen ennätykset. Nokkosia meni minuutissa alas kahdeksan kappaletta, makupalan Kyllästinen ahmaisi reilussa 18 sekunnissa.

– Periaatteeni mukaan itseään ei pidä äänestää. Se on ihan hölmön hommaa ja tuntuu typerältä, jos saa vain yhden äänen ja sekin tulee itseltä, Korpilahdelta syntyisin oleva Kyllästinen kertoo Aamulehdessä.

Nykyään Kyllästinen tunnetaan kelluntaharrastuksestaan. Aamulehti kertoo miehen kelluvan märkä- tai kuivapuku päällä selällään milloin joissa, ojissa tai siltarummuissa. Mukanaan hänellä on kamera, koska "kelluessa saa hienoja kuvakulmia arkiselta tuntuviin asioihin".

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .