Perussuomalaiset irtisanoutuvat Soldiers of Odinin kampanjatuesta

Esimerkiksi Huhtasuolla on jaettu yhtä kuntavaaliehdokasta suosittelevia lehtisiä.

Jyväskyläläinen perussuomalainen kuntavaaliehdokas on saanut kampanjatuekseen Soldiers of Odin -järjestön. Jyväskylän perussuomalaisten puheenjohtaja Juha Vimparin mukaan ehdokasta suosittelevia lehtisiä on jaettu koteihin pohjoisessa Jyväskylässä, erityisesti Huhtasuolla.

– Tällaisesta ei ole sovittu, ja kun meihin on tämän takia otettu yhteyttä ja kyselty yhteyksistämme järjestöön, haluamme sanoutua selkeästi ja täysin irti tästä kampanjoinnista, Vimpari sanoi.

Vimpari on keskustellut kyseisen ehdokkaan kanssa, ja tämä ei kertomansa mukaan ole ollut tiedotetta laatimassa. Ehdokkaan mukaan järjestön jäseniä on ollut joissakin samoissa keskustelutilaisuuksissa kuin hän.

– Lehtisissä viitataan maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin. Samassa yhteydessä on viitattu puolueemme kunnallisvaaliehdokkaaseen. Perussuomalaiset eivät hyväksy minkäänlaista painostusta tai uhkaamista miltään taholta, suuntaan tai toiseen, Vimpari painotti.

Vimparin mukaan osa ihmisistä on kokenut lehtiset painostaviksi.

Jyväskylän perussuomalaisten hallituksen jäsen Teemu Torssonen haluaa muistuttaa, että yhdistyksen hallitus ei ole tehnyt periaatepäätöstä suhtautumisestaan kyseiseen järjestöön. Hänen mukaansa osa puolueen jäsenistä suhtautuu järjestöön myönteisesti. Hänen mielestään puheenjohtajan kanta jutussa ei ole yhteisesti sovittu näkemys.

Juttua muokattu klo 20:21: Lisätty Teemu Torssosen kommentit.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .