Biletystä suitsitaan – Bulgarian Sunny Beachille halutaan nyt perheitä ja eläkeläisiä

Bulgariassa sijaitsevan Sunny Beachin kuumin matkailusesonki on juuri alkanut. Matkatoimistot lennättävät kohteeseen bilematkaajien lisäksi myös enenevissä määrin perheitä ja eläkeläisiä. Hinta-laatusuhteeltaan Sunny Beach on edelleen Euroopan parhaita.

Subtrooppinen ilmasto tuo helteet toukokuun lopusta alkaen, tosin sää saattaa olla alkukaudesta vielä epävakainen. Perheille rauhallisin matkustusajankohta on touko-kesäkuu, sillä heinäkuussa rannikolle saapuu lentokoneittain juhlivaa nuorisoa.

Bilematkaajat ovat kuitenkin tuoneet Sunny Beachille sen verran lieveilmiöitä, että viranomaiset ovat puuttuneet asiaan.

Bilematkoja Sunny Beachille järjestävä Antti Jouppila kertoo, että häiritsevä biletys on katoamassa katukuvasta.

Hän vahvistaa, että paikalliset haluavat Sunny Beachille enemmän perheitä ja eläkeläisiä.

– Muutama päivä sitten ministeri käveli täällä poliisijoukon kanssa antamassa varoituksia ravintoloille liian kovasta metelistä. Musiikki ja meteli halutaan siirtää yökerhoihin, tosin sinnekin oli menty antamaan varoitus, Jouppila sanoo.

Jouppilan tarjoamat matkat ovat hänen itsensä mukaan monen nuoren ensimmäinen oma ulkomaanloma. Ikäraja reissuun on 18 vuotta.

– Meillä voi bilettää valvotuissa olosuhteissa turvallisesti. Matkaajista huolehditaan ja katsotaan perään, että biletys ei karkaa käsistä.

Ulkoministeriön matkustustiedotteessa varoitetaan Sunny Beachin erotiikkabaareista. Nuoria miehiä houkutellaan baareihin, jonka jälkeen ovet suljetaan ja heiltä vaaditaan suuria summia juomista, jopa tuhansia euroja. Matkustustiedotteen mukaan kiristäjät ovat usein myös aseistettuja.

Jouppila muistuttaa myös turistien itsensä olevan vastuussa toimistaan.

– Suurin osa näistä tapauksista menee niin, että miehet menevät liian kännissä escort-baariin ja ottavat palveluita, joihin heillä ei ole varaa. Samaa tapahtuu jokaisessa turistirysässä, Jouppila väittää.

– Täällä pätevät samat turvallisuusohjeet kuin Helsingissä. Vältä pimeitä kujia, äläkä vedä liian kovia kännejä.

Hollantilainen Casper Dekker on asunut kesät Sunny Beachissä kymmenen vuoden ajan. Hän tietää, että Sunny Beachistä liikkuu kaikenlaista ennakkoluuloa turistikohteena, mutta hänen mielestään ne perustuvat vanhaan käsitykseen.

– Joskus kymmenen vuotta sitten on saattanut ollakin turvattomampaa, mutta töitä on tehty paljon turvallisuuden eteen, Dekker muistelee.

Ei nyt ihan bilematkalla, mutta melkein, sanoo Sunny Beachille lentänyt forssalainen Samuli Katajisto.

– Sain maanantaina tietää lomautuksesta ja otin äkkilähdön.

Katajisto myöntää ennakko-odotustensa Sunny Beachia kohtaan olleen negatiiviset.

– Ajattelin tämän olevan turistirysä, jossa huijataan. Vain yhdessä paikassa otettiin enemmän rahaa kuin piti. Juoma maksoi 12 levaa, annoin 50 levaa ja sain takaisin 8 levaa. Olisihan se siltikin ollut halpa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .