CNN: Tältä Pohjois-Korean kohutussa laskettelukeskuksessa näyttää

CNN on julkaissut nettisivuillaan kuvia kohutusta, Pohjois-Koreaan tammikuun alussa avatusta Masik Pass -laskettelukeskuksesta. Tammikuussa laskettelukeskukseen kutsuttu Koryo Tours -matkatoimiston edustaja pääsi testaamaan rinteet ja kertoo asiasta blogissaan.

"Olen lasketellut vähän enkä ole mikään ekspertti, mutta testannut joitain olympiarinteitäkin ja tämä kestää vertailun", rinteet testannut Simon Cockerell kertoo matkatoimiston blogissa.

"Paikallisten laskettelijoiden määrä yllätti minut. Laskettelunopettajia täällä on paljon, jotka opettavat tarvittaessa tyyliä mitä tahansa", hän jatkaa ja kertoo paikalla olleen parisen sataa korealaista lasketteluharrastajaa.

"200 laskettelijaa on kaukana viiden tuhannen laskettelijan päiväkävijämäärästä, mutta se on 200 enemmän kuin veikkasin. Myös laskettelijoiden taidot vakuuttivat, vaikka he sanoivat vasta opetelleensa laskettelemaan", Cockerell kirjoittaa.

Laskettelukeskuksen rakennusprojekti aiheutti maailmanlaajuista kritisointia sen mauttomuudesta, sillä maassa nähdään myös nälänhätää.

Katso kuvat laskettelukeskuksesta CNN:n nettisivuilta.

Videopalvelu YouTubesta löytyy video Masik Pass -laskettelukeskuksen avajaisista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.