Elämyksiä etsimässä

Helsinkiläisen Laura Santasen, 34, Urbaani viidakkoseikkailijatar -matkablogi sai alkunsa pari vuotta sitten intohimosta matkailuun.

– Olen matkaillut lukioiästä lähtien niin paljon kuin olen pystynyt. Oli niin paljon tarinoita, elämyksiä ja matkakuvia, että halusin jakaa ne muiden kanssa.

Santasesta on hyvä, jos joku inspiroituu hänen bloggauksistaan.

– En halua kuitenkaan matkustaa niin, että etsisin vain blogiin tarinoita. Väistämättä sitä kuitenkin matkoilla näkee asiat myös blogin kannalta.

– Olen ammatiltani kampaaja ja samalla tavalla noteeraan aina myös ihmisten hiukset.

Ulkomaanmatkoja Santanen tekee parin kuukauden välein. Hän on reissannut paljon yksin. Nykyisin mukana on usein myös poikaystävä.

– Yksin koetut hetket ovat minulle tärkeitä. Kun ympärillä ei ole mitään, mikä liittää arkeen täällä kotona, tilanteissa on jotenkin todella läsnä. Se on mahtavaa.

Santanen tykkää matkoillaan tutkia ja löytää uusia asioita. Hän hakee elämyksiä, jotka jäävät mieleen, ei vain kivaa lomaa.

– Etsin kohteiden aitoa olemusta omatoimisesti. Kohteet voivat olla periaatteessa mitä vain, tosin suurimpiin turistikohteisiin en yleensä mene.

Luonto- ja kaupunkimatkailun tasapaino on Santaselle tärkeää.

– Jos on pelkästään toista, ei se ehkä enää inspiroi.

Nykyään Santanen rakentaa matkansa intressipohjaisesti, hän siis miettii, mitä haluaa tehdä?

– Voin esimerkiksi haluta surffaamaan tai majoittua bungalow-tyyppisessä mökissä rannalla – mietin sitten, missä maassa se on mahdollista.

Etukäteen hän varaa usein vain ensimmäisen yön majoituksen.

– En halua olla sidottuna majapaikkoihin. Pitkällä reppureissulla Aasiassa tiedän, että majapaikka löytyy aina. Toisaalta kolmen päivän kaupunkilomalla varaan majoituksen, koska en halua säätää lyhyellä matkalla. Säästää voin kustannuksissa myös jakamalla hotellihuoneen tuntemattomankin kanssa.

Paikan päällä Santanen satsaa ainutlaatuisuuteen ja elämyksellisyyteen. Sellaisia voivat olla ruoka, extreme-urheilu tai kirjan lukeminen upealla rannalla.

– Voin nukkua vaikka sillan alla, jos se on elämyksellisempää kuin tylsä hotellihuone. Sen minä muistan, ja siitä saan tarinan.