Ensi kesän matkailuhitti on Calabria

Lonely Planet on maailman suurin ja tunnetuin matkailuoppaiden, -kirjojen ja digitaalisten matkailusivustojen julkaisija. Sen arviot tulevan vuoden matkailukohteista kannattaa ottaa vakavissaan, koska Lonely Planet ei yleensä lankea heittolaukauksiin.

Joten tässä maistiainen ensi vuodelle. Lonely Planetin mukaan neljä hinta-laatu -suhteeltaan Euroopan parasta kesämatkakohdetta vuonna 2014 ovat:

1) Calabria

Moni on käynyt Sisiliassa, mutta harva ei-italialainen lomailee Messinansalmen toisella puolella eli manner-Italian eteläisimmässä kolkassa Calabriassa. Lonely Planetin mukaan Calabria on rauhallisempi, halvempi ja italialaisempi alue kuin Sisilia. Calabrian maakunta on Italian tuntematon matkailusuuruus, jossa on satoja kilometrejä upeaa rantaviivaa ja saapasmaan halvimmat hinnat.

2) Portugali

Monet matkanjärjestäjät (suomalaisetkin) ovat vähentäneet pakettimatkoja Portugaliin. Se on Lonely Planetin mukaan virhe. Portugali on nyt Euroopan parhaita perhelomakohteita. Hintataso on pudonnut, ja palvelutaso viime vuosina noussut.

3) Kreikan saaret

Euroopan talousongelmat ja Kreikan yhteiskunnallinen kuohunta verottivat matkailijamääriä. Mikä on hyvä asia turisteille: eurolla saa Kreikan saarilla enemmän kuin pari vuotta sitten ja tilaakin on enemmän.

4) Bulgaria

Halpaa majoitusta, ruokailua, joukkoliikennettä ja autonvuokrausta. Bulgarian maine matkailumaana on huonompi kuin todellisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

Tästä ikonisesta nähtävyydestä julkaistaan eniten Instagram-kuvaviestejä – Enemmistö matkailijoista uskoo, että matka on entistä parempi, jos siitä tekee päivityksiä sosiaalisessa mediassa

Passin ja henkilökortin hinnat laskivat vuoden alussa

Meripäivinä ei ole kiire, mutta pian edessä on taas uusi satama – Viikon risteilyyn Välimerellä mahtuu runsaasti ohjelmaa ja elämyksiä

Kapteeni Heikki Laakkosen vastuulla on valtava Sky Princess -alus, ja hän voi myös vihkiä hääpareja laivalla, mutta parasta ovat meret – "Silloin kun tuuli puhaltaa myrskylukemia, on helppo tehdä päätöksiä"

Moni matkustaa joulun ja uudenvuoden aikaan – Pääsevätkö tähtisadetikut läpi turvatarkastuksesta, entä milloin Helsinki-Vantaalla on eniten ruuhkaa?

Färsaarilla on enemmän lampaita kuin ihmisiä ja huikean kauniit maisemat – saarille pääsee myös kauppalaivan kyydissä Tanskasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.