Etelän filmistudiot ja yö aavikolla

Pääkaupunki Rabatista on kätevää tehdä retkiä muualle maahan.

Elokuvien ja tv-sarjojen ystäville Etelä-Marokossa on hyvin mielenkiintoisia kohteita. Tärkein niistä on Ksar Ait Benhaddou. Siellä on kuvattua kohtauksia muun muassa Gladiaattorista sekä Persian prinssistä. Myös Game of Thronesin Lohikäärmeiden äiti kävi paikassa sarjan kolmannella tuotantokaudella.

Kylän halki pääsee kiipeämään ylös kukkulan laelle, josta on kauniit näkymät. Vaikka Ksar Ait Benhaddou on turistikohde, siellä asuu myös joitakin perheitä.

Lähiseudulla on myös useita elokuvastudioita sekä elokuvamuseo, jossa pääsee näkemään joidenkin vanhojen elokuvien lavasteita ja rekvisiittaa. Kalaat Megouna on kuuluisa ruusuistaan ja niistä valmistetuista tuotteista.

Etelä-Marokon kierroksen kohokohta on Merzouga. Saharan laidalla sijaitsevasta kylästä tehdään yön yli kestäviä retkiä aavikolle. ”Telttakyliin”, jotka ovat osa hotelleja, pääsee joko autolla tai kamelilla. Autokyyti on ehdottomasti turvallisempi ja mukavampi vaihtoehto.

Vieri viereen pystytetyt teltat suojaavat keskusaukeaa. Telttojen yhteydessä on vesivessat, ja ruokaakin tarjoillaan normaalisti. Perinteistä marokkolaista ruokaa on tagine – suippokantisessa padassa tarjoiltavia kasviksia ja lihaa, jota syödään leivän kanssa.

Marokossa matkailun parhaita puolia on musiikki. Kaikkialla – hotelleissa, ravintoloissa, markkinoilla ja jopa minibussissa riippuen matkaseurasta – ihmiset soittavat, laulavat ja tanssivat.

Musiikin soidessa on helppoa unohtaa arkiset murheet ja uppoutua täysin marokkolaisen kulttuurin ytimeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.