Finnairin johto sai pyyhkeet ja oli "äärettömän pahoillaan"

Finnairin yhtiökokouksessa pyydeltiin anteeksi kuin Japanin ydinvoimaturman jälkipyykissä. Johtajat kävivät vuorollaan julkisesti nöyrtymässä vihaisten pienomistajien edessä.

Yksi osakas kummasteli, eikö Suomessa ole enää etiikkaa ja moraalia, jonka mukaisesti pitäisi toimia. Toinen vaati toimitusjohtaja Mika Vehviläisen eroa ja kolmas arvosteli yhtiön johdon tapaa kommunikoida henkilöstön kanssa.

Eniten arvostelua herättivät kohutut stay-bonukset, joiden takia lähes koko Finnairin hallitus sai toissa viikolla potkut. Sekä yhtiön hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas että toimitusjohtaja Mika Vehviläinen esittivät pahoittelujaan vuoroin bonuksista, vuoroin asuntokaupoista, vuoroin osakkaiden mielipahasta ja mediakohusta.

Sen sijaan hallituksen entinen puheenjohtaja Christoffer Taxell puolusti bonusmenettelyjä laillisiksi ja muistutti, että toimilla on ajettu Finnairin ja sen omistajien etuja. Taxellkin myönsi sen, että toimitusjohtaja Vehviläisen rekrytointipalkkio olisi nykytiedon valossa ehkä pitänyt julkaista.

Kokouksessa kannettiin huolta myös siitä, että viime viikkojen mediakohu hautaa alleen taistelun, jota Finnair käy tulevaisuudestaan. Sailas lupasi yhtiön kaksinkertaistavan Aasian-liikenteensä ja ratkaisevan Euroopan-liikenteen kannattavuusongelmat.

Finnair on tehnyt tappiota jo useana vuonna peräkkäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.