Jos odotat lomakohteeltasi lepoa ja rauhaa, löydät täältä etsimäsi – myös näyttelijä Meryl Streep lomailee yhä vuonna 2008 valmistuneen Mamma Mia -elokuvan kuvauspaikoilla

Skópeloksen saari tarjoaa aitoa kreikkalaisuutta ja luonnon kauneutta.

Skópeloksen saari kuuluu Kreikan Pohjoisten Sporadien saariryhmään. Saari tunnetaan vehreydestään, turkooseista rannoistaan sekä perinteisestä arkkitehtuuristaan. Paikallisia asukkaita saarella asuu viitisen tuhatta.

Jos odotat lomakohteeltasi lepoa ja rauhaa, löydät täältä etsimäsi. Monien turistirysien sijaan Skópelos tarjoaa palan aitoa kreikkalaisuutta ja luonnon kauneutta.

Skópeloksella ei ole omaa lentokenttää, mutta Skiathoksen kautta saarelle pääsee laivalla alle tunnissa.

Aluksi Skópeloksen keskustan pienuus saattaa jopa hätkähdyttää. Muutamia ostoskatuja ja supermarketitkin ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Hyviä ja edullisia ruokapaikkoja löytyy silti joka lähtöön.

 

Aiemmin lähinnä kreikkalaisten omana lomaparatiisina toiminut Skópelos nousi maailmanlaajuisen kiinnostuksen kohteeksi, kun sen upeissa maisemissa kuvattiin vuonna 2008 valmistunut hittielokuva Mamma Mia.

Kuvauspaikoista on tullut suosittuja retkikohteita.

Paikalliset ihmiset paljastavat myös elokuvan päätähden Meryl Streepin lomailevan saarella usein.

Viime viikolla valkokankaille tullutta Mamma Mia! Here We Go Again -elokuvaa eli kymmenen vuoden takaisen Mamma Mian jatko-osaa ei kuitenkaan taloudellisista syistä kuvattu Skópeloksella vaan Dalmatian alueella Kroatiassa.

Nähtäväksi jää, aiheuttaako jatko-osa vastaavanlaisen turistirynnistyksen Balkanille.

Tässä viisi vinkkiä Skópeloksen kävijälle:

Suosituin saaren rannoista. Suosio perustuu sijaintiin, joka on nelisen kilometriä Skópeloksen kaupungista. Rannan tuntumassa sijaitsee erinomainen Stafilos Restaurant, josta on silmiähivelevä näköala alas merelle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .