Kauhulennolta jättikorvaukset matkustajille

Australialainen lentoyhtiö Qantas on suostunut maksamaan ennätysmäiset korvaukset niin sanotulta kauhulennoltaan.

Singaporesta australialaiseen Perthin kaupunkiin matkalla ollut Airbus A330 -tyyppinen kone menetti lokakuussa 2008 nopeasti korkeutta, kun sen lennonohjauksesta huolehtinut tietokone käänsi koneen nokan kaksi kertaa jyrkästi alas. Monet ilman turvavyötä istuneet matkustajat lensivät päin koneen seiniä ja jopa kattoa.

Kauhulennon matkustajista 144 on hakenut Qantasilta korvauksia. Heistä jokainen saa Qantasilta vähintään 310 000 euroa. 16 pahiten loukkaantunutta saa sitäkin huomattavasti suuremman korvauksen, mutta neuvoteltuja summia ei kerrota julkisuuteen.

Käytännössä Qantasin korvaussumma nousee ainakin 50 miljoonaan euroon.

Qantas on yksi maailman vanhimmista lentoyhtiöistä. Vielä viitisen vuotta sitten se mainosti olevansa maailman turvallisin lentoyhtiö.

Airbus puolestaan on monta kertaa vakuuttanut, että virhetoimintoon johtanut ohjausohjelmiston vika ei voi enää toistua.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, millaiseen keskinäiseen vastuunjakoon Qantas, Airbus ja ohjausohjelmiston suunnitellut Northrop Grumman Corporation tapauksessa päätyivät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

Tästä ikonisesta nähtävyydestä julkaistaan eniten Instagram-kuvaviestejä – Enemmistö matkailijoista uskoo, että matka on entistä parempi, jos siitä tekee päivityksiä sosiaalisessa mediassa

Passin ja henkilökortin hinnat laskivat vuoden alussa

Meripäivinä ei ole kiire, mutta pian edessä on taas uusi satama – Viikon risteilyyn Välimerellä mahtuu runsaasti ohjelmaa ja elämyksiä

Kapteeni Heikki Laakkosen vastuulla on valtava Sky Princess -alus, ja hän voi myös vihkiä hääpareja laivalla, mutta parasta ovat meret – "Silloin kun tuuli puhaltaa myrskylukemia, on helppo tehdä päätöksiä"

Moni matkustaa joulun ja uudenvuoden aikaan – Pääsevätkö tähtisadetikut läpi turvatarkastuksesta, entä milloin Helsinki-Vantaalla on eniten ruuhkaa?

Färsaarilla on enemmän lampaita kuin ihmisiä ja huikean kauniit maisemat – saarille pääsee myös kauppalaivan kyydissä Tanskasta

Jordaniassa historia on tätä päivää – Petra on entinen vilkas kauppakeskus, joka on äänestetty yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.