Kolme tapaa nauttia hiekkadyyneistä

Arabiemiirikunnissa hiekka-aavikolla on samanlainen merkitys kuin merellä. Sen äärellä rauhoitutaan päivän päätteeksi, siellä nähdään ystäviä, harrastetaan jeeppiajelua ja katsellaan auringonlaskua. Myös turistin kannattaa upottaa varpaansa kuumaan ja pehmeään hiekkaan, mutta on myös vauhdikkaampia tapoja saada tuntumaa aavikosta.

Jos tykkäät vauhdista, valintasi on aavikkosafari. Hyppää maastoauton kyytiin ja nauti pehmeästä, mutta vauhdikkaasta kyydistä. Hiekkadyyneillä tuntuu, kun auto kulkisi aaltojen päällä. Dyyneillä ajaminen on taitolaji ja siihen tarvitaankin erillinen ajokortti, joten matkatoimistojen järjestämille retkille osallistuu aina paikallinen kuski.

Arabiemiirikunnissa ajetaan myös aavikkorallia.

Tuntuu uskomattomalta, että kameli voi elää rutikuivalla hiekka-aavikolla jopa viikkoja ilman vettä. Arabiemiirikunnissa kameleilla ratsastavat turistien lisäksi beduiinit, jotka käyttävät kameleita edelleen aavikolla matkaamiseen. Kamelit soveltuvat hiekka-aavikolle myös siksi, että kameleilla on sorkissaan tyynyt. Niiden avulla kamelin sorkka ei uppoa hiekkaan, vaikka lastia olisikin satoja kiloja.

Hyvä kameli voi olla jopa Rolls Roycen hintainen, noin puoli miljoonaa dirhamia (noin 130 000 euroa), sillä yksi Arabiemiirikuntien tärkeimmistä ja perinteisimmistä urheilulajeista on kameliravit.

Kolmas, monelle vielä tuntematon vaihtoehto tutustua pehmeisiin hiekkadyyneihin on lähteä surffaamaan. Myös hiekkasurffausta järjestetään paikallisten toimijoiden ja matkatoimistojen kautta.