Kommentti: Ilmasto- ja hinta-ahdistusta

On taas aika varata seuraava ulkomaanmatka.

Ilmastoahdistus iskee saman tien. Olen lentänyt tänä vuonna jo neljä kertaa. Pitäisikö sittenkin harkita jotakin muuta kuin lomamatkaa lämmössä? Mitä jos menisi Sisilian sijaan vaikka Hankoon?

Kotimaanmatkahaaveeni kaatuvat aina hintaan, vaikka ajatus otsonikerroksen ohenemisesta jyskyttää takaraivossa. Onnibussi vie edullisesti perille, mutta en edes pysy laskuissa, kuinka monena kesänä olen katsonut hotelleja Hankoon ja tullut siihen tulokseen, että pääsen halvemmalla Etelä-Eurooppaan.

Suomessa pitkälle viikonlopulle tulee helposti hintaa 500 euroa, jos ottaa huomioon matkat, majoituksen ja ruokailun. Viime vuonna olin viikon sillä rahalla Kreikassa.

Lapsena matkustin paljon Suomessa perheeni kanssa. Yövyimme perheen kesken tehdyillä reissuilla tuttujen luona, tai teimme vain päiväretkiä eli illaksi ajoimme kotiin.

Teinivuosina kiersin festareita ja olin reissuhommissa. Minusta Suomi on todella kaunis ja iso maa, jossa on paljon nähtävää. Siksi ongelmaan pitää keksiä ratkaisu.

Minulla on paljon hyviä kokemuksia Airbnb:stä maailmalta. Olen kokeillut myös sohvasurffausta, jossa paikallinen tarjoaa yösijan reissaajalle.

Etenkin airbnb-toiminta tuntuu startanneen kunnolla Suomessa vasta viime vuosina, joten ehkä minun pitäisi kokeilla sitä myös Suomessa. Ehkä tuttuja ja kaukaisia sukulaisia voisi mennä tapaamaan välillä sillä ajatuksella, että on tutussa kaupungissa visiitillä. Ei muuta kuin kartta käteen ja katsomaan Tripadvisorista suosituimpia nähtävyyksiä.

Tänä kesänä aion mökin lisäksi suunnata ainakin Porvooseen. Ja aion kulkea siellä ihan turistina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .