Kunnon loma Hampurissa

Jos haluat kuntoloman Hampurissa, voit aloittaa päiväsi vaikkapa hölkkäämällä 7,4 kilometrin lenkin ympäri Alsterin. Sitten venettä - airoilla tai purjein liikkuvaa - vuokraamaan ja katselemaan kaupunkia vaihteeksi järveltä. Iltapäivän menopeliksi kenties polkupyörä ja reippaasti kaupunkiliikenteeseen, sillä tuskin missään suurkaupungissa näkee yhtä paljon ja kaikenikäisiä pyöräilijöitä kuin Hampurissa.

Jopa harmaahapsiset mummot pyöräilevät elegantisti keskellä kaupunkia - ja huomauttavat lempeästi, jos unohdut liikennevaloja odotellessa töröttämään pyöräkaistalle.

Vai onko käsitykseksi kunnon lomasta tyystin toinen - aamupalalta shoppailemaan ja illaksi huvittelemaan? Siihenkin Hampuri tarjoaa oivat mahdollisuudet. Jo päärautatieaseman ja Alsterjärven väliin mahtuu yllättävän pienelle alueelle uskomaton määrä ostoskatuja ja katettuja ostoskäytäviä.

Jos kaupoissa ravaaminen ei muuten riitä kuntoiluksi, niin pääostoskatu Mönckebergstrasselta eli kansanomaisesti Möltä löytyy tavaratalo Sport Karstadt, jonka katolla on jopa luistinrata.

Iltaelämää ylellisimmillään edustaa Hampurin tasokas musikaalitarjonta.

Vaikka Hampurissa voi tehdä edullisiakin ostoksia, halvempiakin huveja toki on. Hampuri-kortilla voit liikkua rajattomasti maanalaisella tai bussilla ja saat alennuksia useiden museoiden sisäänpääsymaksuista.

Eikä maanalainen Hampurissa tarkoita suinkaan maan alla kulkemista; suurimmaksi osaksi juna kulkee maan päällä ja voit katsella mukavasti maisemia tai lasisten toimistorakennusten sisällä puurtavia hampurilaisia.

Perinteisten taide- ja historiallisten museoiden lisäksi Hampurista löytyy kenties maailman ainoa maustemuseo. Siellä ei tarvitse tyytyä vain katselemaan, vaan yli 50:tä erilaista maustetta voi haistaa ja maistaa. Mausteiden historiasta löytyy perusteellista tietoa.

Maustemuseo sijaitsee vanhalla makasiinialueella. Lähistöltä löytyy myös valtaisan pienoisrautatien ympärille koottu pienoismallien elämysmaailma tai vaaroja rakastaville huvipuistojen kummitusjunista hurjempi versio: kauhukabinetti. Jännitystä ei puutu myöskään Tullimuseosta, jossa voi tutustua salakuljetuksen historiaan.

Viehättäviä retkikohteita kaikenikäisille ovat markkinat. Näistä tunnetuimpia ovat Eppendorfin Isemarkt tiistaisin ja torstaisin sekä Altonan kalatori sunnuntaiaamuisin. Molemmilta toreilta löydät nykyään kaikkea mahdollista matkamuistoista evästarpeisiin - ja mikä parasta, paikallista tunnelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

Tästä ikonisesta nähtävyydestä julkaistaan eniten Instagram-kuvaviestejä – Enemmistö matkailijoista uskoo, että matka on entistä parempi, jos siitä tekee päivityksiä sosiaalisessa mediassa

Passin ja henkilökortin hinnat laskivat vuoden alussa

Meripäivinä ei ole kiire, mutta pian edessä on taas uusi satama – Viikon risteilyyn Välimerellä mahtuu runsaasti ohjelmaa ja elämyksiä

Kapteeni Heikki Laakkosen vastuulla on valtava Sky Princess -alus, ja hän voi myös vihkiä hääpareja laivalla, mutta parasta ovat meret – "Silloin kun tuuli puhaltaa myrskylukemia, on helppo tehdä päätöksiä"

Moni matkustaa joulun ja uudenvuoden aikaan – Pääsevätkö tähtisadetikut läpi turvatarkastuksesta, entä milloin Helsinki-Vantaalla on eniten ruuhkaa?

Färsaarilla on enemmän lampaita kuin ihmisiä ja huikean kauniit maisemat – saarille pääsee myös kauppalaivan kyydissä Tanskasta

Jordaniassa historia on tätä päivää – Petra on entinen vilkas kauppakeskus, joka on äänestetty yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä

Himoreissaaja Seppo Kuusinen on nähnyt jalkapalloa 40 maassa ja 200 stadionilla – "Matkailusta voi tulla riippuvaiseksi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.