Kylpyyn tähtitaivaan alle

Budapestin matka ei ole mitään ilman kylpyläkäyntiä. Maan uumenista pulpunnut lämmin vesi on virkistyttänyt ihmisiä jo roomalaisajoilta .Vieläkin kylpylän voi perustaa Budapestiin, kun kaivaa vain vähän maata. Kuumia lähteitä on lähes joka paikassa. Ja kylpylöitä 12.

Syvimmälle ja kuumimmalle lähteelle on perustettu yksi Euroopan suurimmista kylpylöistä, Szechenyin terveyskylpylä. Sen lähteiden vesi on 75-asteista. Kylpylä sijaitsee kaupunginpuistossa, Sankarten aukion "takana". Kuuluisampi saattaa olla Gellertin kylpylä, mutta Szechenyin tekee erikoiseksi, kun taivas on kattona.

Kolme uima-allasosastoa on näet ulkona ja niissä voi polskutella myös talvella. Uusbarokkinen kylpylä on avoinna iltakymmeneen, joten tähtiäkin voi tarkkailla. Rento porukka on pääasiassa paikallista, matkailijoita näkee harvemmin.

Altaita on eri lämpöisiä (20-38 astetta), aaltojakin tulee koneesta, yrttisaunassa saa haukkoa henkeä. Lipusta saa rahasta takaisin, jos neljän tunnin aika jää vajaaksi. Erilaisia hoitoja on runsaasti tarjolla. Hierojat ovat ammattitaitoisia ja kaiken nähneitä. Ujostella ei kannata.

Pitkätukkaisten kannattaa ottaa uimalakki mukaan, jokaisen rantasandaalit ja kaikkien pesunesteet sekä uikkarit. Suihkut ovat kuluneet ja suihku- sekä pesupakon puuttuminen kummastuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

Tästä ikonisesta nähtävyydestä julkaistaan eniten Instagram-kuvaviestejä – Enemmistö matkailijoista uskoo, että matka on entistä parempi, jos siitä tekee päivityksiä sosiaalisessa mediassa

Passin ja henkilökortin hinnat laskivat vuoden alussa

Meripäivinä ei ole kiire, mutta pian edessä on taas uusi satama – Viikon risteilyyn Välimerellä mahtuu runsaasti ohjelmaa ja elämyksiä

Kapteeni Heikki Laakkosen vastuulla on valtava Sky Princess -alus, ja hän voi myös vihkiä hääpareja laivalla, mutta parasta ovat meret – "Silloin kun tuuli puhaltaa myrskylukemia, on helppo tehdä päätöksiä"

Moni matkustaa joulun ja uudenvuoden aikaan – Pääsevätkö tähtisadetikut läpi turvatarkastuksesta, entä milloin Helsinki-Vantaalla on eniten ruuhkaa?

Färsaarilla on enemmän lampaita kuin ihmisiä ja huikean kauniit maisemat – saarille pääsee myös kauppalaivan kyydissä Tanskasta

Jordaniassa historia on tätä päivää – Petra on entinen vilkas kauppakeskus, joka on äänestetty yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.