Lasten kanssa Roomaan

Italia: Ikuinen kaupunki tarjoaa lapsiperheille puiston rauhaa ja huvipuistoja.

Portaita, hissittömiä metroasemia, ruuhkia ja ihmispaljoutta. Rooma ei vaikuta lapsiperheen unelmakohteelta, mutta kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja tehtävää myös perheen pienimmille.

Colosseumin amfiteatterilla voi kulkea gladiaattoreiden jalanjäljissä ja kuvitella, miten villieläimiä vinssattiin ylös areenalle. Roomassa voi myös laskeutua aavemaisiin katakombeihin tai viskata kolikon Trevin suihkulähteeseen. Torre Argentinan aukiolla voi ihailla kissoja, jotka paistattelevat päivää roomalaisten pylväänpalojen päällä. Kissahoitolaan pääsee myös sisään.

Via Flaminialta löytyy sympaattinen Explora, lasten oma museo. Vauvat ja taaperot kiipeilevät innoissaan erilaisten pehmeiden rakenteiden päällä ja soittavat seiniin kiinnitettyjä soittimia. Isommat lapset leikkivät kaupan kassaa ja vihannesten viljelyä tai opettelevat vesivoiman käyttöä. Vierailu kestää vajaat kaksi tuntia, viikonloppuisin liput on varattava etukäteen.

Kun liikenne ja kuumuus ahdistavat, on pelastava keidas lähellä. Villa Borghese -puiston majesteettinen sisäänkäynti löytyy aivan Flaminio-metropysäkin vierestä. Harmaahiuksinen mies soittaa puistonpenkillä kitaraa ja soutuveneet lipuvat lammessa kreikkalaistyylisen Asklepioksen temppelin edessä.

Borghesen aatelisperheen alunperin omistama puisto on Rooman vihreä sydän ja täydellinen piknikpaikka, jossa pääsee seuraamaan italialaisperheiden vapaa-ajanviettoa. Veneiden lisäksi puistossa voi vuokrata riksoja, polkupyöriä ja Segwayitä.

Puiston pohjoisosassa on jo yli sadan vuoden ajan toiminut Bioparco-eläintarha, jonka palmujen katveessa asuu 200 eläinlajia viideltä mantereelta. Tuorein nähtävyys on pieni aavikkokettupariskunta. Bioparcon yhteydessä toimii myös luonnontieteellinen museo.

Villa Torloniasta sen sijaan löytyy keskiaikaiseen huvilaan rakennettu, uusille teknologioille omistettu Technotown. Sen yhdeksässä salissa pääsee tutustumaan esimerkiksi virtuaalitodellisuuteen, robotteihin ja 3D-tulostukseen.

Huvipuistopäivää kaipaava voi valita Rooman laitamilla sijaitsevan Rainbow Magiclandin ja elokuville omistetun Cinecittá World -teemapuiston väliltä. Läheltä löytyvät myös eläintarhan, delfinaarion, vesi- ja huvipuiston yhdistelmä Zoomarine sekä vesipuisto Acquapiper. Kaikkiin kulkee keskustasta maksullinen bussikuljetus.

Erillisille lasten ruokalistoille ei ole Roomassa tarvetta sillä pizza, pasta ja jäätelö maistuvat kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Pyöräilyliitto listasi parhaat reittivinkit jokaisesta maakunnasta

Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"

Matkustaa ei voi, mutta maailmalle pääsee kotisohvalta – kierros Philadelphian vanhassa vankilassa ja valassafari Oregonissa ovat vain muutaman klikkauksen päässä

Caminito del Reyta on kutsuttu maailman vaarallisimmaksi vaellusreitiksi – nykyisin se on turvallinen, mutta pudotus rotkoon näyttää hurjalta

Moskovassa voi kurkistaa tunnettujen kirjailijoiden koteihin ja klassikoiden miljöisiin – Bulgakov-henkisille bussiajeluille pääsee kirjailijan kotimuseolta päivin ja öin

Majakkaharrastus on kuljettanut Minna Taurua majakalta toiselle ja innosti myös kirjoittamaan kirjan – "Ensimmäisen majakkakäyntini muistan varmasti aina"

Tässäpä vasta matkakohde: Bhutanissa voi saada puupeniksestä päähän ja kokea paljon muutakin, jos selviytyy laskeutumisesta yhdelle maailman vaarallisimmista lentokentistä

Koronaepidemia muutti matkablogien sisältöä ja vei tulot – "Blogin maksuliikenne on pysähtynyt ja kaikki suunnitelmat peruttu", Tara Povey, 31, sanoo

Museot tarjoavat taide-elämyksiä nyt verkossa – "Meidän täytyy sopeutua vaikeaan tilanteeseen"

"Ei maailmaa voi panna vuodeksi kiinni" – Matkailun tutkija Tom Selänniemi uskoo matkailualan toipuvan mutta on huolissaan pienistä perheyrityksistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.