Lasten kanssa Roomaan

Italia: Ikuinen kaupunki tarjoaa lapsiperheille puiston rauhaa ja huvipuistoja.

Portaita, hissittömiä metroasemia, ruuhkia ja ihmispaljoutta. Rooma ei vaikuta lapsiperheen unelmakohteelta, mutta kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja tehtävää myös perheen pienimmille.

Colosseumin amfiteatterilla voi kulkea gladiaattoreiden jalanjäljissä ja kuvitella, miten villieläimiä vinssattiin ylös areenalle. Roomassa voi myös laskeutua aavemaisiin katakombeihin tai viskata kolikon Trevin suihkulähteeseen. Torre Argentinan aukiolla voi ihailla kissoja, jotka paistattelevat päivää roomalaisten pylväänpalojen päällä. Kissahoitolaan pääsee myös sisään.

Via Flaminialta löytyy sympaattinen Explora, lasten oma museo. Vauvat ja taaperot kiipeilevät innoissaan erilaisten pehmeiden rakenteiden päällä ja soittavat seiniin kiinnitettyjä soittimia. Isommat lapset leikkivät kaupan kassaa ja vihannesten viljelyä tai opettelevat vesivoiman käyttöä. Vierailu kestää vajaat kaksi tuntia, viikonloppuisin liput on varattava etukäteen.

Kun liikenne ja kuumuus ahdistavat, on pelastava keidas lähellä. Villa Borghese -puiston majesteettinen sisäänkäynti löytyy aivan Flaminio-metropysäkin vierestä. Harmaahiuksinen mies soittaa puistonpenkillä kitaraa ja soutuveneet lipuvat lammessa kreikkalaistyylisen Asklepioksen temppelin edessä.

Borghesen aatelisperheen alunperin omistama puisto on Rooman vihreä sydän ja täydellinen piknikpaikka, jossa pääsee seuraamaan italialaisperheiden vapaa-ajanviettoa. Veneiden lisäksi puistossa voi vuokrata riksoja, polkupyöriä ja Segwayitä.

Puiston pohjoisosassa on jo yli sadan vuoden ajan toiminut Bioparco-eläintarha, jonka palmujen katveessa asuu 200 eläinlajia viideltä mantereelta. Tuorein nähtävyys on pieni aavikkokettupariskunta. Bioparcon yhteydessä toimii myös luonnontieteellinen museo.

Villa Torloniasta sen sijaan löytyy keskiaikaiseen huvilaan rakennettu, uusille teknologioille omistettu Technotown. Sen yhdeksässä salissa pääsee tutustumaan esimerkiksi virtuaalitodellisuuteen, robotteihin ja 3D-tulostukseen.

Huvipuistopäivää kaipaava voi valita Rooman laitamilla sijaitsevan Rainbow Magiclandin ja elokuville omistetun Cinecittá World -teemapuiston väliltä. Läheltä löytyvät myös eläintarhan, delfinaarion, vesi- ja huvipuiston yhdistelmä Zoomarine sekä vesipuisto Acquapiper. Kaikkiin kulkee keskustasta maksullinen bussikuljetus.

Erillisille lasten ruokalistoille ei ole Roomassa tarvetta sillä pizza, pasta ja jäätelö maistuvat kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.