Lehti: Ambulanssilennon hinta voi olla jopa 120000 euroa – Kuka korvaa kyydin?

Ambulanssilennon hinta voi kohota jopa 120 000 euroon. Matkaopas-lehti selvitti ambulanssilennon kuluja maaliskuussa. Esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikolta ambulanssilento kotiin Suomeen maksaa noin 35 000 euroa, mutta mannerten välisen lennon hinta voi olla yli satatuhatta euroa. Ambulanssilennon maksaa usein vakuutusyhtiö, mutta jos vakuutusta ei ole tai potilaalla oli sama sairaus jo ennen matkaa, lennon hinta pitää maksaa itse.

Käytännössä vakuutusyhtiön lääkäri päättää, tarvitaanko ambulanssilentoa ja maksaako vakuutusyhtiö sen. Jos lento kuuluu korvattaviin palveluihin, vakuutusyhtiö hoitaa myös käytännön järjestelyt.

Yleensä ambulanssilentoa tarvitaan, kun suomalainen loukkaantuu tai sairastuu vakavasti matkalla ja kohdemaassa ei ole tarjolla asianmukaista hoitoa. Myös ulkomailla hyvässä sairaalahoidossa olevia potilaita siirretään takaisin Suomeen jatkohoitoon, jos sairastaminen pitkittyy. Hoito ulkomaisessa sairaalassa voi tulla kalliiksi, ja etäisyys omaisista olla liian raskasta potilaalle.

Ambulanssilennolla on mukana lääkäri, ja lennolla pystytään antamaan teho-osastotasoista hoitoa.

Eniten Suomeen lennetään ambulanssikyydeillä juuri Espanjasta. Yhteensä ambulanssilentoja lennetään vuosittain noin 200.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .