Lentokonebongarin lemppari

Karibian Maho Beachin tekee ainutlaatuiseksi sen vieressä sijaitseva lentokenttä.

St Martinin saarella Karibialla on ranta, joka on tunnettu ennen muuta sijaintinsa takia. Maho Beach sijaitsee nimittäin aivan kiitoradan päässä, joten siitä on muodostunut lentokonebongareiden unelma, jonne tullaan hyvinkin kaukaa.

Lentokonerannaksikin kutsuttu poukama sijaitsee Princess Juliana Airportin päässä St Maartenin hollantilaisella puolella saaren länsiosassa.

Rannan ja lentokentän erottaa kapea kaksikaistainen tie. Rauta-aidan takana on varsinainen lentokenttä. Aidan kyljessä on vaarasta varoittava kyltti, josta harva kuitenkaan perustaa. Jokainen aidan taakse rohkaistunut toimii omalla vastuullaan.

Lentokenttä on yksi maailman vaarallisimmista lyhyen kiitoradan sekä vuoriston takia. Kaikilla lentäjillä ei ole tänne edes lupaa laskeutua.

Lentokoneen noustessa miehistö vilkuttaa iloisesti ikkunoista luvaten kunnon hiekkamyrsky-show’ta aidan takana odottaville ihmisille. Koneen noustessa ihmiset roikkuvat aidassa ilmanpaineen johdosta. Paine saa aikaiseksi valtaisan hiekkapuhalluksen ihmisten päälle osan kaatuessa tai jopa lentäessä mereen. Rantapyyhkeet ja hatut lentelevät ilmassa ja sivustaseuraajat nauravat katketakseen.

Lentokentälle saapuvat koneet luovat puolestaan tunteen kuin ne laskeutuisivat alla olevan ihmisvirran päälle. Yläpuolella jylisevä lentokone on vaikuttava näky. Korviasärkevän äänen määrä riippuu kulloinkin laskeutuvan koneen koosta. Kentälle laskeutuvat koneet ylittävät uimarannan vain muutaman kymmenen metrin korkeudelta.

Jos onnistut nappaamaan valokuvan oikealla hetkellä, näyttää se kuin koskettaisit laskeutuvaa konetta kädelläsi.

Rannalla oleva pieni ilmoitustaulu informoi saapuvista koneista. Suurin osa ihmisistä odottaa päivän jumbojettiä ja poistuu paikalta, kun se on laskeutunut kentälle. You Tubessa on nähtävissä Maho Beach -videoita, joita on katsottu miljoonia kertoja. Aidoimpaan tunnelmaan pääsee kuitenkin vain paikan päällä.

Maho Beach käsittää upean, joskin pienen rantakaistaleen, jossa voi nauttia uimisesta. Tuulesta riippuen rannalla voi kohdata myös jättimäiset aallot. Niiden voimasta voi nauttia melko huoletta, sillä ranta on matala.

Maho Beachin laidalla on useita ravintoloita ja baareja.

Philipsburgin satamasta on sinne noin puolen tunnin automatka ruuhkasta riippuen. Rannalle pääsee kätevästi satamasta edestakaisella bussikuljetuksella, joka maksaa 20 dollaria. Sataman edustalta on tarjolla myös erilaisia kimppatakseja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Jylhiä liitukivikallioita, tunnelmallinen majakka ja keskiaikainen kivilinna – Dover tarjoaa silmänruokaa luonnosta ja historiasta kiinnostuneille

Kolumni: Lentämistä pitäisi vähentää, mutta nykyaikainen lentäminen on liian mukavaa

Ahdistavatko lentojen päästöt? Valtaosa suomalaisista olisi valmis maksamaan niiden vähentämisestä

Sooloreissulla saa tehdä mitä haluaa – yksinmatkailijat Elina Puolakka ja Laura Sulkava vinkkaavat, mitä kannattaa varoa

Mitä kannattaa pakata käsimatkatavaroihin? Finavia vinkkaa

Lontoon teattereissa voi loikata esimerkiksi Harry Potterin maailmaan – Suosituimpiin esityksiin kannattaa ostaa liput heti, kun ne tulevat myyntiin

Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Väki etsii nyt ventovieraista matkaseuraa – Facebookista toisensa löytäneiden Sirkan ja Sirpan reissut ovat menneet hyvin, mutta he ovat kuulleet kauhutarinoita

Synkistä paikoista innostunut turisti käy katsomassa joukkohautoja ja hylättyjä kaupunkeja – "Olen koko aikuisikäni ollut kallellani synkkiin kohteisiin", Lenina, 57, sanoo

Eteläinen Afrikka on värikäs ja villi – eksoottiset linnut laulavat hiljaisuuden keskellä ja krokotiilit lepäilevät rantatöyräillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.