Kuvasitko "boarding passin" Facebookiin? Näin huijari voi käyttää tietojasi

Rikolliset saavat tarkistuskortista paljon tietoa.

Ihan kaikkea ei saisi Internetissä julkaista. Aftonbladet varoittaa ihmisiä panemasta lentomatkustajan henkilökohtaista tarkistuskorttia (boarding pass) kuvana nettiin. Pahimmassa tapauksessa koko matka voi peruuntua.

Australialainen iFLYflatin toimitusjohtaja Steve Hui testasi, mitä kaikkea yksityiskohtaista tietoa hän pystyi hankkimaan nettiin valokuvatuista tarkistuskorteista. Tuloksia hän kuvailee karmiviksi: nimen ja lippunumeron lisäksi viivakoodilla varustettu kortti paljastaa paljon muuta.

Pelkästään nimellä ja varausnumerolla pääsee useimpien lentoyhtiöiden lentomatkasivulle. Siellä Steve Hui olisi pystynyt ottamaan toisen henkilön ostaman matkan omiin nimiinsä, muuttamaan turistiluokan liikematkustusluokkaan ja vaihtamaan istuinpaikkoja. Minun matkani -palstalla on myös tarkat lentotiedot, kuten välilaskeutumiset.

Monilla ahkerasti matkustavilla on myös lentobonustili, jonka tilin tyhjentäminen toisen matkustajan keräämistä bonuspisteistä olisi käynyt Steve Huin testissä leikiten.

– Jos annat yksityisiä henkilötietojasi Internetiin, saa rikollinen niistä helposti haalittua kattavan kokonaiskuvan matkoistasi. Internetissä sinun oma yksityisomaisuutesi voi siis muuttua kaikkien saatavilla olevaksi, Malmön poliisin mediavastaava Lars Förstell varoittaa.

Lähde: Aftonbladet