Maailman johtajat yöpyvät näissä hotelleissa

Angela Merkel rentoutuu Italiassa Ischialla, Barack Obama ui Havaijin aalloissa ja Silvio Berlusconi nauttii cocktaileja Moskovassa.Trivago.fi-sivusto keräsi yhteen hotellit, joissa maailman johtajat yöpyvät.

 

1. Angela Merkel: Miramare Sea & Resort (Ischia, Italia) 

Maailman vaikutusvaltaisemmaksi naiseksikin nimetty, Saksan liittokansleri Angela Merkel on viettänyt jo vuosia pääsiäislomansa Ischialla, pienellä vulkaanisella saarella Napolinlahdella. Saarella Merkel yöpyy hotelli Miramare Sea Resort & Spassa. Hotelli on rakennettu vuorenrinteelle, josta avautuu panoramanäkymä lahdelle. Hotelli on tunnelmaltaan ja sisustukseltaan välimerellinen: kerman- ja pastellinsävyt yhdistyvät Italialaiseen designiin. Hotellin kohokohta on valtava, lämmitetty uima-allas, jonka veden lämpötila vaihtelee 20 asteesta aina 42 asteeseen.

2. Barack Obama: The Kahala (Honolulu, Havaiji)

Barack Obama vieraili jo presidenttiehdokkaana vaimonsa Michellen kanssa The Kahala-hotellissa. Itse asiassa kaikki Yhdysvaltojen presidentit sitten Lyndon B. Johnsonin (1963–1969) ovat asuneet tässä viiden tähden hotellissa. Yhdysvaltojen presidenttien lisäksi hotellin vierasjoukkoon kuuluvat muun muassa kuningatar Elisabeth, Charles ja Diana, The Rolling Stones sekä Dalai Lama.

Ylellisessä hotellissa on 338 huonetta, jotka on sisustettu paksuilla matoilla ja arvokkailla, tummilla huonekaluilla. Presidenttisviitti on 204:n neliömetrin kokoinen.

3. Silvio Berlusconi Baltschug: Kempinski Moscow (Moskova, Venäjä)

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi yöpyi usein hotelli Baltschung Kempinski Moscowssa vieraillessaan Vladimir Putinin luona. Viiden tähden hotelli sijaitsee keskellä Venäjän pääkaupunkia, lähellä Kremliä ja Punaista toria.

4. Dimitri Medvedev: Grand Hotel & La Pace (Montecatini Terme, Italia)

Viime maaliskuussa Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev vuokrasi koko Grand Hotel & La Pace hotellin itselleen ja vaimolleen Svetlanalle. Myös Monacon ruhtinas Rainier ja ruhtinatar Grace Kelly ovat olleet vieraina tässä viiden tähden toskanalaisessa hotellissa. Kartanorakennus on rakennettu 1800-luvulla ja on art deco –tyylisuunnan mukainen. Valkeat pylväät, kullatut peilit, kyntteliköt sekä antiikkihuonekalut saavat arvokkaan rakennuksen loistamaan.

5. Dominique Strauss-Kahn: Hotel Sofitel New York (New York, USA)

New Yorkin Sofitel hotelli nousi otsikoihin, kun entinen Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn aiheutti skandaalin hotellin siivojan kanssa. Neljän tähden hotelli sijaitsee keskellä Manhattania, 5. ja 6. Avenuen välissä , vain muutaman korttelin päässä Broadwayltä. Sofitel on suunnittelultaan moderni – kalkkikivet ja runsas lasitus luovat ilmavan ja trendikkään ilmapiirin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tässä hotellissa yöpyivät Obama, Charles ja Diana sekä The Rolling Stones