Maailman upein risteilyalus palaa Eurooppaan

Maailman suurin ja monien mielestä myös upein risteilylaiva Oasis of the Seas tulee Eurooppaan vuonna 2014. Suomessa rakennettu ja vuonna 2009 valmistunut alus saapuu suomalaistenkin ulottuville, kun se syksyllä tekee Barcelonasta alkavia risteilyjä. Välimerellä ristelevä alus käy myös Italiassa ja Hollannissa.

Aluksen kotisatama on Ford Lauderdalessa, Yhdysvaltain Floridassa.

Laiva on 360 metriä pitkä ja 73 metriä korkea. Aluksen matkustajakapasiteetti on 6296. Henkilökuntaa on yli 2165, joten aluksella voi olla lähes 8500 ihmistä.

Jo yli 5000 suomalaista on risteillyt Oasis of the Seasilla tai sen sisaraluksella Allure of the Seasilla alusten kotivesillä.

–Odotamme myyvämme Oasis of the Seasin Välimeren risteilyjen kaikki hytit loppuun, sanoo Royal Caribbean Cruisesin Suomen-myyntipäällikkö Petri Sirén.

Euroopan-risteilyjen liput tulevat myyntiin 11. huhtikuuta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Vapaaehtoistyö tarjoaa elämyksiä, joita ei lomareissuilla saa – Juha ja Kristiina Raumanen tarkkailivat ja valokuvasivat villieläimiä Etelä-Afrikassa: "Joku voi tietysti ihmetellä, miksi maksaa näin paljon töiden tekemisestä"

Hilton-ketju sulki 150 hotellia Kiinassa koronaviruksen vuoksi

Qatariin lentää vuosittain 50 miljoonaa matkustajaa, mutta harva tietää sitä, että punaisia päin siellä ei kannata ajaa – sakko on jättimäinen

Euroopan saunamaraton kilpaillaan taas helmikuussa Otepäässä – saunan lauteilla on istuttava vähintään kolme minuuttia

Kahdeksan asukkaan kylä Italiassa vetää vuosittain kukkulalle satojatuhansia turisteja – maanvyöryjen pienentämään kylään pääsee vain yhtä siltaa pitkin pääsymaksua vastaan

Keskisuomalainen vieraili maailman suosituimmassa teemapuistossa – Walt Disney Worldin laajuus yllättää, mutta vessaan tai ruokapisteelle ei juurikaan tarvitse jonottaa

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.