Maalaiskylissä voi nähdä toisenlaisen Kolumbian

Bogotán hälinää on helppo paeta noin parin tunnin automatkan päässä sijaitseviin maalaiskyliin. Bussiliikenne toimii Kolumbiassa hyvin, mutta jos matkustat mieluummin henkilöautolla, esimerkiksi hotelleista voi tiedustella kontakteja hyvien paikallisoppaiden ja -kuskien löytämiseksi.

Auton vuokraaminen Bogotásta on mahdollista, mutta sitä voi suositella vain kokeneille ja pitkäpinnaisille kuskeille. Liikenne on Kolumbiassa arvaamatonta, opasteet ovat puutteellisia, eikä teiden kunto ole paras mahdollinen. Autoilijan on varauduttava yllättäviin monttuihin ja halkeamiin maanteissä.

Yksi Bogotán seudun tunnetuimmista nähtävyyksistä on Cundinamarcan maakunnassa, Zipaquirán kunnassa sijaitseva suolakaivokseen rakennettu kirkko, Catedral de Sal. Arkkitehti Roswell Garavito Pearlin suunnittelemaa katedraalia pidetään yhtenä kolumbialaisen arkkitehtuurin tärkeimmistä taidonnäytteistä, ja syvän katolisessa maassa karuun kaivosympäristöön hakattu komea kirkko vetääkin matkailijoita puoleensa.

Läheisestä Boycán maakunnasta löytyy monia mielenkiintoisia vierailukohteita. Esimerkiksi Raquirán 14 000 asukkaan kylä on täynnä pieniä käsityö- ja tuliaisputiikkeja, joista alueen perinteisiä ruana-ponchoja, riippukeinuja sekä keramiikkaa voi hankkia huomattavasti Bogotán hintoja edullisemmin.

Boyacán kauneimpiin kyliin kuuluu myös idyllinen Villa de Leyva, joka on kansallinen suojelukohde. Sen keskusaukio, Plaza Principal, on Kolumbian suurin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.