Matkailu Aasiasta Suomeen kasvanut koko vuoden - elokuussa iski notkahdus

Pudotuksen aiheuttivat suurelta osin thaimaalaiset.

Matkailu Aasiasta Suomeen on kasvanut koko kuluvan vuoden, mutta elokuussa aasialaisten yöpymiset kääntyivät lievään 3,5 prosentin laskuun, selviää Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Notkahduksen aiheuttivat suurelta osin thaimaalaiset. Heille kirjattiin majoitusliikkeissä noin 10 000 yöpymisvuorokautta, mikä on jopa 42 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Vähennystä paikkasivat jonkin verran kiinalaiset ja japanilaiset. Kiinalaisten yöpymiset lisääntyivät 15 prosenttia 35 000 vuorokauteen ja japanilaisten 4,5 prosenttia lähes 28 000 vuorokauteen.

Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin elokuussa lähes 2,2 miljoonaa yöpymisvuorokautta, mikä oli 2,1 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2015. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät hieman enemmän kuin ulkomaisten matkailijoiden. Kotimaisille matkailijoille tilastoitiin yli 1,5 miljoonaa ja ulkomaisille matkailijoille lähes 668 000 yöpymisvuorokautta.

Luvut on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Yhä useampi aasialainen poikkeaa lennoltaan hetkeksi Suomeen