Miljardööri rakennuttaa Titanicin uudelleen

Australialainen miljardööri aikoo rakennuttaa täydellisen kopion Titanicista. Laiva rakennetaan Kiinassa, ja sen on tarkoitus tehdä neitsytmatkansa vuonna 2016. Reitti kulkee Englannista New Yorkiin, kuten alkuperäiselläkin aluksella.

Australian rikkaimpiin ihmisiin lukeutuva Clive Palmer aikoo teettää Titanic II:sta juuri niin hienon ja ylellisen kuin alkuperäinenkin. Aluksen tekniikka, navigointijärjestelmä sekä turvallisuus on kuitenkin tarkoitus päivittää tälle vuosisadalle. Kiinan merivoimat on kutsuttu saattamaan laivaa sen ensimmäisellä matkalla.

Palmer sanoo, että uusi laiva on kunnianosoitus niille ihmisille, jotka työskentelivät Titanicilla vuonna 1912.

Alkuperäisen Titanicin uppoamisesta tuli 15. huhtikuuta kuluneeksi sata vuotta. Alus törmäsi jäävuoreen neitsytmatkallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

Tästä ikonisesta nähtävyydestä julkaistaan eniten Instagram-kuvaviestejä – Enemmistö matkailijoista uskoo, että matka on entistä parempi, jos siitä tekee päivityksiä sosiaalisessa mediassa

Passin ja henkilökortin hinnat laskivat vuoden alussa

Meripäivinä ei ole kiire, mutta pian edessä on taas uusi satama – Viikon risteilyyn Välimerellä mahtuu runsaasti ohjelmaa ja elämyksiä

Kapteeni Heikki Laakkosen vastuulla on valtava Sky Princess -alus, ja hän voi myös vihkiä hääpareja laivalla, mutta parasta ovat meret – "Silloin kun tuuli puhaltaa myrskylukemia, on helppo tehdä päätöksiä"

Moni matkustaa joulun ja uudenvuoden aikaan – Pääsevätkö tähtisadetikut läpi turvatarkastuksesta, entä milloin Helsinki-Vantaalla on eniten ruuhkaa?

Färsaarilla on enemmän lampaita kuin ihmisiä ja huikean kauniit maisemat – saarille pääsee myös kauppalaivan kyydissä Tanskasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.