Nämä mainokset kiellettiin. Liikaa seksiä!

Suomessakin tutuksi tullut halpalentoyhtiö Ryanair teki sen taas. Irlantilaisyhtiön uuden alennusmyyntikampanjan "Red Hot Fares & Crew" (vapaasti käännettynä "tulikuumia hintoja ja työntekijöitä") mainokset kiellettiin Britanniassa.

Britannian kuluttajavirasto päätyi mainoskieltoon sen jälkeen kun tuhannet ihmiset allekirjoittivat mainoksia vastustavan nettiadressin. Allekirjoittajien mielestä seksillä mässäilevät manokset halventavat naisia, eivätkä ne mitenkään liity Ryanairin liiketoimintaan.

Ryanair on tullut tunnetuksi hyvän maun rajoja kolkuttelevilla tempauksillaan. Uusia kampanjailmoituksiaan se puolusteli sanomalla, että mainoksissa esiintyvät naiset ovat oikeasti yhtiön lentoemäntiä.

Naiset ovatkin lentoemäntiä, mutta omien sanojensa mukaan he suostuivat viime vuonna rohkeisiin kuviin, koska uskoivat otosten päätyvän ainoastaan Ryanairin hyväntekeväisyyskalenteriin.

- On vastenmielistä, että Ryanair esittelee meitä mainoksissaan kuin alusvaatemalleja, sanoi Ghada-niminen lentoemäntä, joka on toinen "tulikuumista työntekijöistä".

Ryanair joutui äskettäin myös maksamaan korvauksia, kun se käytti luvatta Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn ja tämän vaimon Carla Brunin kuvia mainoksessaan.

Uudesta Ryanair-kohusta kertoivat torstaina useat brittiläiset nettilehdet.