Nämä mainokset kiellettiin. Liikaa seksiä!

Suomessakin tutuksi tullut halpalentoyhtiö Ryanair teki sen taas. Irlantilaisyhtiön uuden alennusmyyntikampanjan "Red Hot Fares & Crew" (vapaasti käännettynä "tulikuumia hintoja ja työntekijöitä") mainokset kiellettiin Britanniassa.

Britannian kuluttajavirasto päätyi mainoskieltoon sen jälkeen kun tuhannet ihmiset allekirjoittivat mainoksia vastustavan nettiadressin. Allekirjoittajien mielestä seksillä mässäilevät manokset halventavat naisia, eivätkä ne mitenkään liity Ryanairin liiketoimintaan.

Ryanair on tullut tunnetuksi hyvän maun rajoja kolkuttelevilla tempauksillaan. Uusia kampanjailmoituksiaan se puolusteli sanomalla, että mainoksissa esiintyvät naiset ovat oikeasti yhtiön lentoemäntiä.

Naiset ovatkin lentoemäntiä, mutta omien sanojensa mukaan he suostuivat viime vuonna rohkeisiin kuviin, koska uskoivat otosten päätyvän ainoastaan Ryanairin hyväntekeväisyyskalenteriin.

- On vastenmielistä, että Ryanair esittelee meitä mainoksissaan kuin alusvaatemalleja, sanoi Ghada-niminen lentoemäntä, joka on toinen "tulikuumista työntekijöistä".

Ryanair joutui äskettäin myös maksamaan korvauksia, kun se käytti luvatta Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn ja tämän vaimon Carla Brunin kuvia mainoksessaan.

Uudesta Ryanair-kohusta kertoivat torstaina useat brittiläiset nettilehdet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

La Gomera on Kanariansaarten rauhallisimpia kolkkia – turistille saari tarjoilee hienoja näkymiä ja omalla kielellään viheltäviä asukkaita

Lesboksen pienet kylät ovat oivallisia paikallisen elämänmenon ja merimaiseman ihailuun

Kaukomaiden rantakohteet rankattiin – tämä suomalaisillekin tuttu keidas nousi ykkössijalle

Lennonjohtajaksi hakee tuhansia ja vain muutama pääsee koulutukseen – jyväskyläläislähtöisellä Osmolla, 37, on poikkeuksellisen vastuullinen työ

Etelänmatkojen kauppa käy nyt kuumana, moni pakenee Suomen pimeyttä ulkomaille – tässä ovat suomalaisten suosikkikohteet

Annika, 45, tavoittelee täydellistä vapautta – näin moneen maahan se on hänet vienyt

Tallinnan joulutorin sydän on perinne 1400-luvulta – tänä vuonna se avautuu entistä aiemmin

Kilimanjaro on upea mutta olla myös julma – huipulla ei ole helppo hengittää, mutta sinne pääsy on kaiken vaivan arvoista

Hotellin kylpyhuoneessa ei läheskään aina ole joka kodin vakiovarustetta – "Uusittaviin huoneisiin se on tulossa"

Maya-kulttuuri on yhä vahvasti läsnä Belizessä – Xunantunich-temppelin huipulta näkee viidakon yli

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.