Nappaa kesäiset vinkit Pietariin ja Moskovaan

Kesäisen Pietarin ehdoton ykkösjuttu on jokiristeily. Tarjolla on monia reittejä ja hintoja Nevan lisäksi kolmella eri joella. Yöristeilyllä pääset ihailemaan siltojen nostoa Nevalla.

Kävele Pietarissa keskustaa kiertävien jokien reunustoilla tai Nevan rannalla. Mene sen jälkeen ihastelemaan Kesäpuistoa ja sen italialaisia marmoripatsaita.

Sateen sattuessa muista Pietarin ja Moskovan monet kirjailijakodit. Pushkinin kotimuseo on Pietarissa Moikan rannalla, ja Moskovassa voit vierailla vaikkapa Tolstoin hulppeassa talvikodissa, jossa on valtava puutarha.

Pietarin Heinätorilla tutustut aitoon venäläiseen tunnelmaan. Myynnissä on kaikkea mahdollista hedelmistä ja marjoista aina aurinkolaseihin, kankaisiin ja hajuvesiin. Myös ravintoloissa on paljon valinnanvaraa.

Tee Moskovassa kävelykierros Kitai Gorodin historiallisella alueella, joka säilyi Napoleonin hyökätessä kaupunkiin. Siellä on paljon kauniita puistoja, rakennuksia, kirkkoja ja laaja valikoima kahviloita ja ruokaravintoloita.

Moskovan Varpusvuorilta avautuvat kulttuurisesti, ajallisesti ja arkkitehtuurisesti monikerroksiset näkymät. Tsehov on sanonut: ”Jos haluat ymmärtää venäläisyyttä, kiipeä Varpusvuorille ja katso Moskovaa”.

Metrolla pääset molemmissa kaupungeissa liki kaikkialle – ja ne ovat kuin hienoja palatseja tai taidenäyttelyitä.

Ellet osaa kieltä, opettele ainakin kirjaimet ennen matkaa. Ne oppii muutamassa tunnissa. Näin pärjäät esimerkiksi pelkästään kyrillisesti kirjoitettujen kadunnimien tai metroasemien kanssa. Pääosin selviät kyllä englannilla.

Muista laittaa viisumi ajoissa vireille, apua saat matkatoimistosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .