Nauru seis! Tämä on vakava kyltti.

Tokion metro ja sen kanssa yhteistyössä toimivat paikallisjunat kuljettavat joka päivä hieman yli 20 miljoonaa matkustajaa. Vastaaviin asiakasmääriin ei päästä minkään muun kaupungin paikallisliikenteessä.

Mutta siinä tämän jutun asiaosuus. Seuraavaksi jotakin aivan muuta, sanoisi Monty Python -koomikkojoukkio.

Ohessa on kaksi Tokion maanalaisen asemilta löytyvää kieltomerkkiä. Toinen niistä on ihan selkeä ja ymmärrettävä: totta munassa matkustajilta kannattaa kieltää golf-lyöntien harjoittelu sateenvarjoilla, kun asemalaitureilla on aina ruuhka.

Toisessa taas kerrotaan, milloin pitäisi metrovaunussa luovuttaa istumapaikkansa jollekin muulle. Raskaana oleville ja lasten kanssa matkustaville tietenkin. Tokion metroyhtiön graafikot eivät kuitenkaan ole ihan uskottavasti pystyneet esittämään, että kätensä tai jalkansa loukanneille pitäisi myös luovuttaa istumapaikka. Kylttien ymmärtämisessä väärin ei tarvitse edes likaista mielikuvitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Vapaaehtoistyö tarjoaa elämyksiä, joita ei lomareissuilla saa – Juha ja Kristiina Raumanen tarkkailivat ja valokuvasivat villieläimiä Etelä-Afrikassa: "Joku voi tietysti ihmetellä, miksi maksaa näin paljon töiden tekemisestä"

Hilton-ketju sulki 150 hotellia Kiinassa koronaviruksen vuoksi

Qatariin lentää vuosittain 50 miljoonaa matkustajaa, mutta harva tietää sitä, että punaisia päin siellä ei kannata ajaa – sakko on jättimäinen

Euroopan saunamaraton kilpaillaan taas helmikuussa Otepäässä – saunan lauteilla on istuttava vähintään kolme minuuttia

Kahdeksan asukkaan kylä Italiassa vetää vuosittain kukkulalle satojatuhansia turisteja – maanvyöryjen pienentämään kylään pääsee vain yhtä siltaa pitkin pääsymaksua vastaan

Keskisuomalainen vieraili maailman suosituimmassa teemapuistossa – Walt Disney Worldin laajuus yllättää, mutta vessaan tai ruokapisteelle ei juurikaan tarvitse jonottaa

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.