Rötöstely räjähti ongelmaksi Phuketissa

Phuketin poliisipäällikkö on vaatinut 5000 uuden poliisin palkkaamista, jotta Thaimaan suosituimman turistialueen rikollisuus saadaan kuriin. Poliisipäällikkö Chote Chawanwiwatin mukaan rikollisuus on rävähtänyt niin rajuksi, että se alkaa vaikuttaa Phuketin käytännössä ainoaan elinkeinoon eli turismiin.

Ulkomaalaisiin kohdistuneet rikokset, ennen muuta ryöstöt ja pahoinpitelyt lisääntyvät vuosi vuodelta. Syyllisiä eivät toki aina ole thaimaalaiset, vaan muut turistit. Sen osoittavat pidätystilastot, joissa ulkomaalaisten osuus nousee jatkuvasti.

Juuri nyt ovat Phuketissa puheenaiheena laukunryöstäjät. Kaksi kevyellä moottoripyörällä liikkeellä ollut ryöstelijää loukkaantui vakavasti, kun he laukun napattuaan ajautuivat päin vastaantullutta autoa.

Poliisipäällikkö myöntää myös, että Phuketissa suuri ongelma on korruptio. Phuketin varasmafiat ovat lahjoneet esimerkiksi poliiseja katsomaan sopivasti poispäin, kun jotakin tapahtuu.

Tappeluita ja varkauksia on viime aikoina tapahtunut muun muassa Patong Beachin alueella. Siellä ja muuallakin Phuketissa kehotetaan yksinliikkuvia turisteja noudattamaan valppautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.