Rasvatut takapuolet ja laastarit veivät Belgiaan

Pitkin Euroopan jokia suhaava keskisuomalainen soutajapoppoo saapui keskiviikkona Belgiaan. Yhdeksänhenkinen retkue riuhtoo eteenpäin iloisissa tunnelmissa, eikä haavereita ole sattunut.

- Tietenkin täällä rakkolaastaria kuluu ja vähän jokainen taitaa välillä takapuoltaan rasvata, mutta olemme kaikki täydessä vireessä ja täynnä intoa, kertoi Janne Veikkolainen.

Tiistaina soutua kertyi 13 tuntia ja matka eteni 60 kilometriä.

- Sulutuksia oli aika paljon, joten välillä matka joutui hitaasti. Mutta 60 kilometrin päivätavoite täyttyi, eikä muutenkaan ole suunnitelmiin tullut mutkia, Veikkolainen iloitsi.

Soutajien tunnelmia pitää yllä paikallisten kiinnostus. Keskisuomalaisia kannustetaan kaikkialla, ja soutuveneiden keulasta paljastuva määränpää (Marseille) herättää uteliaiden kysymykset.

- Hämmästyttävällä tavalla ihmiset ovat meistä kiinnostuneita. Kun joki eilen seuraili tietä, kymmenet rekkakuskit vilkuttivat, näyttivät peukaloa tai soittivat torvea kohdallamme. Rekkojen ohjaamoista ilmeisesti näki hyvin, mikä joukkio jokea pitkin huhkii, sanoi Veikkolainen.

Puuveneillä puurtava soutajajoukko on saanut vastailla paikallisten kysymyksiin, onko lähes kuukauden kestävä soutaminen lomaa vai kidutusta.

- Siihen on helppo vastata, että tämä on kestävyysurheilijoiden lomailua. Ei tätä ihan kenelle tahansa voisi suositella.

Ja sitä "lomailua" vielä riittää: 200 kilometriä oli keskiviikkona takana, noin 1 300 kilometriä yhä edessä. Huh.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.