Reikäpäät vaihtoivat airot samppanjaan

Ohi on. Yhdeksänhenkinen keskisuomalaisia soutujoukkue löytyi maanantaiaamuna puhelimeen Välimeren rannalta, ranskalaisesta Port-Saint-Louis de Rhônesta. Alkuperäiseen päämäärään eli Marseilleen olisi vielä 4-5 tunnin soutumatka, mutta siitä "Reikäpäät" joutuvat luopumaan.

- Välimerellä on sellainen merenkäynti, ettei sinne ole soutuveneellä mitään asiaa. Turvallisuussyistä jätämme viimeisen taipaleen soutamatta. Paikallisten ihmisten mielestä pienellä puuveneellä ei ole Välimereen asiaa, emmekä me pääsisi tuossa aallokossa eteenpäin, sanoi Tapio Issakainen.

Soutajat juhlistivat urakan päättymistä asiaan kuuluvin menoin.

- Kävimme ostamassa yhdeksän pulloa samppanjaa, ja ruiskuttelimme niitä kuin formulakuskit konsanaan. Fiilis oli todella hyvä. Lisäksi joku hollantilainen turistiryhmä kävi tuomassa meille valtavan pullon juhlajuomaksi, kun kuulivat millaisen savotan juuri lopetimme.

Reilut 1 400 kilometriä pitkä, Amsterdamista alkanut ja kolmisen viikkoa kestänyt souturetki oli Issakaisen mukaan odotettua leppoisampi.

- Kaikki ovat sitä mieltä, että retki oli kuviteltua helpompi. Kaikki ovat jaksaneet tehdä osuutensa, eikä suuria ongelmia ole ollut. Loppumatkalla Rhône-joessa oli lisäksi niin valtava myötävirta, että kilometrin tuli sadalla vedolla. Tyynessä vedessä vetoja tarvitsee noin 150.

Kolmiviikkoinen soutaminen ei ole syönyt puhtia keskisuomalaisilta.

- Päätimme juuri, että lähdemme Alpeille patikoimaan, koska paluu Jyväskylään on vasta lauantaina.

Mutta airoihin ette varmaankaan ihan lähiviikkoina koske?

- Ja höpönlöpö. Päivä kotiintulon jälkeen eli sunnuntaina on soututreenit kirkkoveneellä. Tämän joukon soutamisen paloa ei Välimerikään sammuta, nauroi Tapio Issakainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Väki etsii nyt ventovieraista matkaseuraa – Facebookista toisensa löytäneiden Sirkan ja Sirpan reissut ovat menneet hyvin, mutta he ovat kuulleet kauhutarinoita

Synkistä paikoista innostunut turisti käy katsomassa joukkohautoja ja hylättyjä kaupunkeja – "Olen koko aikuisikäni ollut kallellani synkkiin kohteisiin", Lenina, 57, sanoo

Eteläinen Afrikka on värikäs ja villi – eksoottiset linnut laulavat hiljaisuuden keskellä ja krokotiilit lepäilevät rantatöyräillä

Yhä useampi miettii matkansa vaikutuksia paikallisille – reilu matkailija suosii paikallisia yrittäjiä ja sammuttaa hotellihuoneesta valot

Kolumni: Lasten kanssa interrailaamaan – uhka vai mahdollisuus?

Hiekkarantoja, historiaa ja hyvä sijainti – Terijoki pyrkii tavoittamaan entisen loistonsa

Ilmailualan sivusto rankkasi USA:n lentoasemat – paras löytyy Kaliforniasta, huonoin Illinoisista

Hiljaisuuden keskellä on hyvä olla – Aito luonto kutsuu kävijän hengähtämään Sallassa

Kenen koti oli Casa Haartman? Kotimuseoissa turisti pääsee näkemään niin taidetta kuin tunnettujen henkilöiden arkeakin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.