Suomalaiset EU:n innokkaimpia ostamaan lentolippuja verkosta

Toissavuonna kaksi kolmasosaa lentomatkustajista EU:ssa osti lippunsa verkosta.

Suomalaiset ovat EU:n kansalaisista innokkaimpia ostamaan lentolippuja verkosta.

EU:n tilastoviranomainen Eurostat kertoo, että toissavuonna kaksi kolmasosaa lentomatkustajista EU:ssa osti lippunsa verkosta. Suomessa verkko-ostajien osuus oli korkein: jopa 90 prosenttia. Hopealle ylsi Alankomaat 81:llä ja pronssille Ranska 77 prosentillaan. Ruotsille on merkitty 85 prosentin osuus, mutta siihen neuvotaan suhtautumaan varauksella, koska ei tietoa -vastausten osuus on suuri.

EU:n häntäpäätä edustavat Romania (23 prosenttia osti lentolipun verkosta), Slovakia (27 prosenttia), Tsekki (38 prosenttia), Belgia (45 prosenttia) ja Kreikka (47 prosenttia).

Eurostatin tilastosta selviää myös, että majoituksistaan EU-turistit varasivat netistä yli puolet (55 prosenttia). Jäsenmaiden välinen haitari repesi jälleen isoksi. Alankomaalaisista 69, ranskalaisista 68 ja luxemburgilaisista 67 prosenttia asioi verkossa, kun taas Romaniassa (7 prosenttia) ja Bulgariassa (9 prosenttia) jäätiin kauas jälkeen. Suomi oli kärkikolmikon kannoilla 65 prosentin osuudellaan.

Eurostatin mukaan toissavuonna EU:ssa myös junalipuista yli puolet varattiin netistä. Laivamatkoissa vastaava osuus oli 47 ja bussimatkoissa 22 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.