Tähän kaupunkiin suomalaiset matkustaisivat mieluiten

Suomalaisten lomanviettotapoja on monia: osa haluaa lähteä repun kanssa pitkälle omatoimimatkalle Aasiaan, osa haluaa palata siihen samaan laskettelukaupunkiin Alpeille. Mutta kun kysytään koko Suomen kansalta: suosituin matkatyyppi on ehdottomasti kaupunkiloma.

Matkahakukone Momondo.fi tiedusteli kansainvälisessä kyselyssään muun muassa suomalaisten suosikkikohteita. Kysely toteutettiin myös 10 muuta Euroopan maassa sekä Yhdysvalloissa.

Suomalaiset listasivat kaupunkiloman suosikikseen kolmanneksi yleisimmin. Suomalaisista 61 % viettäisi lomansa mieluiten kaupungissa. Vain norjalaisten (69 %) ja italialaisten (68 %) keskuudessa kaupunkilomia suosittiin enemmän.

Yksi kaupungeista nousi selkeimmin suomalaisten suosikiksi: New Yorkiin. Mieluimmin New Yorkiin kaupunkilomallaan matkustaisi lähes puolet, 48 % vastaajista. Toiseksi nousi Pariisi (43 %) ja kolmannelle sijalle Lontoo ja Rooma (42 %).

Näiden jälkeen tulivat Barcelona ja Venetsia (33 %), Berliini ja Amsterdam (29 %) sekä Ateena ja Firenze (24 %).

Kyselyssä yhdeksi vaihtoehdoksi annettiin myös Helsinki. Helsinki tosin ei noussut eurooppalaisten tai yhdysvaltalaisten suosikkikohteeksi juuri lainkaan – ainoastaan italialaiset pitivät Helsinkiä kiinnostavana. Suomalaisista 6 % valitsi Helsingin suosikkikohteidensa joukkoon.