Tähän kaupunkiin suomalaiset matkustaisivat mieluiten

Suomalaisten lomanviettotapoja on monia: osa haluaa lähteä repun kanssa pitkälle omatoimimatkalle Aasiaan, osa haluaa palata siihen samaan laskettelukaupunkiin Alpeille. Mutta kun kysytään koko Suomen kansalta: suosituin matkatyyppi on ehdottomasti kaupunkiloma.

Matkahakukone Momondo.fi tiedusteli kansainvälisessä kyselyssään muun muassa suomalaisten suosikkikohteita. Kysely toteutettiin myös 10 muuta Euroopan maassa sekä Yhdysvalloissa.

Suomalaiset listasivat kaupunkiloman suosikikseen kolmanneksi yleisimmin. Suomalaisista 61 % viettäisi lomansa mieluiten kaupungissa. Vain norjalaisten (69 %) ja italialaisten (68 %) keskuudessa kaupunkilomia suosittiin enemmän.

Yksi kaupungeista nousi selkeimmin suomalaisten suosikiksi: New Yorkiin. Mieluimmin New Yorkiin kaupunkilomallaan matkustaisi lähes puolet, 48 % vastaajista. Toiseksi nousi Pariisi (43 %) ja kolmannelle sijalle Lontoo ja Rooma (42 %).

Näiden jälkeen tulivat Barcelona ja Venetsia (33 %), Berliini ja Amsterdam (29 %) sekä Ateena ja Firenze (24 %).

Kyselyssä yhdeksi vaihtoehdoksi annettiin myös Helsinki. Helsinki tosin ei noussut eurooppalaisten tai yhdysvaltalaisten suosikkikohteeksi juuri lainkaan – ainoastaan italialaiset pitivät Helsinkiä kiinnostavana. Suomalaisista 6 % valitsi Helsingin suosikkikohteidensa joukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Vapaaehtoistyö tarjoaa elämyksiä, joita ei lomareissuilla saa – Juha ja Kristiina Raumanen tarkkailivat ja valokuvasivat villieläimiä Etelä-Afrikassa: "Joku voi tietysti ihmetellä, miksi maksaa näin paljon töiden tekemisestä"

Hilton-ketju sulki 150 hotellia Kiinassa koronaviruksen vuoksi

Qatariin lentää vuosittain 50 miljoonaa matkustajaa, mutta harva tietää sitä, että punaisia päin siellä ei kannata ajaa – sakko on jättimäinen

Euroopan saunamaraton kilpaillaan taas helmikuussa Otepäässä – saunan lauteilla on istuttava vähintään kolme minuuttia

Kahdeksan asukkaan kylä Italiassa vetää vuosittain kukkulalle satojatuhansia turisteja – maanvyöryjen pienentämään kylään pääsee vain yhtä siltaa pitkin pääsymaksua vastaan

Keskisuomalainen vieraili maailman suosituimmassa teemapuistossa – Walt Disney Worldin laajuus yllättää, mutta vessaan tai ruokapisteelle ei juurikaan tarvitse jonottaa

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.