Tämä on Euroopan noloin lentokenttä

Espanjalainen Castellón lentokenttä vietti tällä viikolla 2-vuotisjuhliaan. Valencian itsehallintoaluetta palvelemaan suunniteltu lentokenttä avattiin virallisesti maaliskuun lopulla vuonna 2011.

Harmi vaan, että lentokenttää ei ole vielä käyttänyt yksikään kaupallinen lentokone. Kentällä on tehty ainoastaan testilentoja.

Uutisissa Castellón sen sijaan on päivittäin. Sekä lentokentälle toimintaa kaavailleet yritykset että rakennustöihin osallistuneet firmat ovat haastaneet aluehallinnon oikeuteen sopimusrikkomuksista ja maksamattomista laskuista.

Lentokentän rakennuskustannuksia ei tunnu kukaan Espanjassa tietävän, mutta ainakin 200 miljoonaa euroa on hankkeeseen upotettu.

Turhuuksien turhuutta vartioi alueen maaherraa Carlos Fabraa esittävä 25-metrinen pronssipatsas, joka tuo aidosti mieleen Pohjois-Korean.

Lentokentällä on monia ongelmia. Lentoyhtiöiden mukaan se on huonosti suunniteltu ja isoille matkustajakoneille jopa turvaton. Lisäksi lähistöllä toimivat Valencian ja Alicanten lentokentät, jotka eivät edes ole ruuhkaisia.

Mutta eiköhän ihailla rauhassa valokuvia Castellón lentokentältä. Sen verran EU-tukea hankkeeseen on virrannut, että sitä voi pitää meidän EU-kansalaisten ihan yhteisenä ylpeydenaiheena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Vapaaehtoistyö tarjoaa elämyksiä, joita ei lomareissuilla saa – Juha ja Kristiina Raumanen tarkkailivat ja valokuvasivat villieläimiä Etelä-Afrikassa: "Joku voi tietysti ihmetellä, miksi maksaa näin paljon töiden tekemisestä"

Hilton-ketju sulki 150 hotellia Kiinassa koronaviruksen vuoksi

Qatariin lentää vuosittain 50 miljoonaa matkustajaa, mutta harva tietää sitä, että punaisia päin siellä ei kannata ajaa – sakko on jättimäinen

Euroopan saunamaraton kilpaillaan taas helmikuussa Otepäässä – saunan lauteilla on istuttava vähintään kolme minuuttia

Kahdeksan asukkaan kylä Italiassa vetää vuosittain kukkulalle satojatuhansia turisteja – maanvyöryjen pienentämään kylään pääsee vain yhtä siltaa pitkin pääsymaksua vastaan

Keskisuomalainen vieraili maailman suosituimmassa teemapuistossa – Walt Disney Worldin laajuus yllättää, mutta vessaan tai ruokapisteelle ei juurikaan tarvitse jonottaa

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.