Tässä ovat Thaimaan parhaat saaret – mikä on suosikkisi?

Matkailusivusto Rantapallo.fi on listannut Thaimaan lomasaarista kuusi parhainta. Mielikuvat Thaimaan saarista ovat helposti yhtä ja samaa, mutta nämä saaret loistavat erilaisuudellaan.

 

1. Koh Samui

Kolmanneksi suurin Thaimaan saari Koh Samui on Rantapallo.fi:n mukaan monipuolisin paratiisikohde. Koh Samuilla voi harrastaa rantalomailun ohessa aktiviteetteja laidasta laitaan, bilettää yöt läpeensä tai halutessaan köllöttää hiekalla kaikessa hiljaisuudessa. Vaikka saari on nostanut suosiotaan turistien keskuudessa, sen rannoilta löytyy yhä salaisia sopukoita. Nähtävyyksiä saarella ei ole, mutta ne korvaavat upea luonto, perhospuisto, koralliriuttaretket lasipohjaveneillä, vesiputoukset ja kansallispuisto.

 

2. Koh Tao

Koh Samuin pohjoispuolella sijaitseva pikkusaari Koh Tao on erityisesti sukeltajien suosiossa, ja saarella toimii myös suomalainen sukelluskoulu. Koh Taon kerrotaan olevan rento ja mukava lomakohde ja sopii niin lapsiperheille kuin pariskunnille. Rantabaareja saarelta löytyy, mutta villit bileet järjestetään muualla.

 

3. Koh Muk

Koh Muk on kenties Thaimaan rauhallisimpia ja koskemattomimpia saaria. Saarelta löytyy sademetsää ja silmän kantamattomiin pitkiä hiekkarantoja. Saaren ohjelmanumeroista parhaat lienevät lomailun perusideat: riippumatossa köllöttely ja rannalla loikoilu. Saarelta pääsee laskuveden aikaan kävelemään läheiselle Ko Kham -saarelle, jossa on mainioita snkorklauspaikkoja.

 

4. Koh Phi Phi

Saari, jossa The Beach -elokuva kuvattiin, tuhoutui vuoden 2004 tsunamissa pahoin. Uudelleenrakentaminen uhkaa täyttää rauhallisen saaren rannat, vaikka rakentamista on yritetty hillitä. Rantaelämän lisäksi saarella pääsee vuorikiipeilemään, sukeltamaan tai tutustumaan vaikkapa thaimaalaiseen ruokakulttuuriin paikallisten kokkauskursseilla.

 

5. Phuket

Tuttu ja turvallinen Phuket on Thaimaan suurin saari. Phuketissa käy vuosittain miljoonia vierailijoita ja saarelta löytyy vaihtoehtoja turistirysien hurjista bileistä rauhalliseen rantalomailuun. Ravintoloita ja baareja saarelta löytyy pilvin pimein ja ensikertalaiset voivat tutustua saareen vaikkapa suomalaisoppaiden johdolla.

 

6. Koh Chang

Koh Chang sijaitsee suhteellisen lyhyen matkan päässä Bangkokista, joten saariloma on helppo yhdistää kaupunkilomaan. Koh Chang on ollut thaimaalaisten suosima viikonloppukohde, mutta turismi nostaa päätään saarella kovaa vauhtia. Rantaelämän lisäksi saarella voi tehdä esimerkiksi kajakkiretkiä ja ihailla vesiputouksia.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.