Turisti, valitse kyytipelisi tarkoin

Pelottaako nousta autoon esimerkiksi näissä maissa?

Uskaltaudutko paikallisen tuk-tukin kyytiin? Liikenne on kaoottista ja nopeudet hurjia. Kaupunkien välisillä maanteillä ei ole lainkaan nopeusrajoituksia, ja ajoneuvot ovat usein huonokuntoisia.

Jalankulkijaa ei huomioida, eikä jalkakäytävillä kannata lainkaan liikkua lastenvaunujen tai pyörätuolien kanssa.

Taksien joukossa on paljon laittomia takseja, joten kannattaa suosia esimerkiksi Uber-takseja. Kannattaa välttää peseroja eli minibusseja ja suosia maltillisempaa kyytiä tarjoavia isoja busseja.

Liikennesääntöjä ei noudateta – etuajo-oikeus määritellään ajoneuvon koon mukaan. Liikenne voi vaikuttaa kaoottiselta, sillä teillä kulkee sekaisin ajoneuvoja, ihmisiä ja eläimiä.

Junalla matkustaminen on turvallisempaa kuin autolla matkustaminen, mutta junia ryöstetään toisinaan, ja junaonnettomuuksiakin sattuu.

Turisteja kuolee muun muassa moottoripyöräonnettomuuksissa.

Tiet saattavat olla pieniä ja huonokuntoisia, ja kuntoa voi olla vaikea arvioida sateessa tai pimeässä.

Turistin on syytä tietää, että vuokra-ajoneuvoissa on harvoin vakuutusta – ja vahinkojen korvaaminen jää siis vuokraajan kontolle. Vaatimukset ovat tyypillisesti suuria. Älä jätä vuokraamoon passiasi vaan pelkkä kopio.

Liikenneonnettomuudet ovat merkittävä kuolinsyy Vietnamissa. Ajaminen yöaikaan on erityisen vaarallista.

Jos vuokraat auton, onnettomuustilanteen selvittäminen voi olla kaoottista. Syyllisyyden ratkaisee yleensä se, kuka oli edellä, koska edellä ajavalla on merkittävä etuajo-oikeus.

Vietnamissa turistia saattaa houkuttaa vesillä liikkuminen, mutta kannattaa olla tarkkana, millaiseen alukseen nousee. Esimerkiksi turistien suosimalla Ha Long Baylla on sattunut vakavia laivaonnettomuuksia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .