Tv-seikkailija jännitti, putoaako auto rotkoon

Eri maailmankolkissa kiertäneen Madventures-tv-tuotannon tekijät Riku Rantala ja Tuomas Milonoff joutuivat kuvausreissuillaan useinkin tilanteisiin, jolloin heillä kävi mielessä, onko tämä nyt se viimeinen matka.

Rantala muistelee erityisesti kahta reissua.

– Kuvasimme Tiibetissä ja matkasimme nelivetoautolla Himalajan yli. Auto oli heikossa kunnossa, ja renkaita puhkesi matkan varrella. Teillä ei ole lainkaan kaiteita, ja siellä voikin nähdä henkilöauton tai bussin pudonneen rotkoon.

– Aina kun pysähdyimme uuteen paikkaan, kuskilla oli tapana istua iltaa muiden kuskien kanssa, ja heillä oli tapana kumota siinä samalla mukia. Siinä tuli monta kertaa mietittyä, kuinkahan monta viinamukillista kuski on juonut ja pitäisiköhän itse hypätä rattiin.

Toinen kokemus hyvin poikkeuksellisesta liikennekulttuurista sijoittuu Burmaan. Madventures-ryhmää kuljettanut bussi oli kääntymässä, kun takaa tuleva moottoripyöräilijä lähti ohittamaan ja paiskautui bussin kylkeen.

Ryhmä lähti viemään pahoin loukkaantunutta uhria sairaalaan, missä syntyi kalabaliikki liian suurista kuluista.

– Niinpä uhri vietiin seuraavaan, halvempaan sairaalaan. Sinne tuli myös joukko uhrin sukulaisia, ja asian käsittelyssä syntyi miltei käsirysy.

Tilanne eteni siihen, että Rantala lainasi bussikuskille 500 dollaria, ja tämä hoiti tapahtuneesta aiheutuneet kulut.

– Ihmettelin, miksi bussinkuljettaja joutuu maksamaan, vaikka motoristi ajoi päin. Kuljettaja vastasi tähän, että jos kutsutaan poliisi, niin sitten tämä vasta maksaakin paljon, ja kaikki joutuvat maksamaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .