Ulkomaalaiset turistit ostavat suomalaista designia ja käsityötä

Kotimainen design ja käsityöt kiehtovat Suomessa shoppailevia ulkomaalaisia matkailijoita. Academic Business Consultingin alkukesästä toteuttama tutkimus osoitti, että ulkomaiset matkailijat ovat suomalaisille designia myyville liikkeille tärkeä kohderyhmä, jonka kiinnostuksen ytimessä on nimenomaan suomalainen osaaminen.

Kansainväliset asiakkaat arvostavat tuotteiden autenttisuutta ja alkuperän jäljitettävyyttä. Ulkomaalainen asiakas ostaa mielellään klassikkoja ja tuotteita, joita voi hankkia vain Suomesta.

 

Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström kertoo, että puutuotteet kelpaavat hyvin kansainvälisille vieraille.

– Tonttuja ja pakkasukkoja menee paljon. Nyt meille on tullut myös muumeja. Muumi-korut ovat olleet erityisesti aasialaisten mieleen, Sandström kertoo.

Aarikka on vastikään kartoittanut, ketkä ovat yrityksen ulkomaalaisia asiakkaita.

– Tyypillinen ulkomaalainen ostaja on nelikymppinen aasialainen nainen, jolla on varaa matkustaa. Hän on tietoinen designista ja vastuullisesta kuluttamisesta, Sandström kuvailee.

 

Academic Business Consultingin tutkimus osoitti, että suomalaisten designia myyvien liikkeiden asiakaskunta on viime vuosina kansainvälistynyt. Enää ei myöskään ole olemassa selkeitä sesonkeja, vaan asiakkaita tulee tasaisena virtana läpi vuoden.

Erityisesti kiinalaisia, taiwanilaisia, thaimaalaisia, singaporelaisia, korealaisia ja australialaisia asiakkaita on virrannut suomalaisiin liikkeisiin enemmän kuin aiemmin. Japanilaiset asiakkaat ovat säilyttäneet asemansa tärkeänä asiakasryhmänä.

Tutkimuksessa haastatellut liikkeiden edustajat arvioivat myös, että erityisesti kiinalaisten ja venäläisten asiakkaiden keskuudessa on havaittavissa asiakaskunnan nuortumista. Nuoret asiakkaat matkustavat isojen ryhmien sijaan yksittäin, ovat kielitaitoisia ja ymmärtävät kulttuurien välisiä eroja paremmin kuin aiempi sukupolvi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .