Väljempi, halvempi, tuoreempi

Kävin Valencian kaupungissa kahden yön pikavisiitillä. Tukikohtani oli Alicante noin 170 kilometriä etelämpänä. Kuvio on hyvin tyypillinen, sillä Valenciaan tullaan usein lyhyille pistoretkille myös Barcelonasta ja Madridista.

David Gómez markkinoi Valenciaa Skandinavian maihin. Hän arvioi, että viime vuonna skandinaavit (mukaan lukien suomalaiset) yöpyivät kaupungissa 10 000 kertaa. Se on vaatimaton määrä Espanjan kolmanneksi suurimmalle kaupungille.

Miksi Valencia ei yllä Barcelonan suosioon? Molemmilla on tarjota cityä ja säpinää, historiaa ja taidetta, gastronomiaa ja aurinkoa Välimeren rannalla.

Suomalaisten intoa vähentänee se, että Valenciaan ei ole vielä suoraa lentoyhteyttä. Itse matkustin junalla Alicantesta, jonne ainakin Norwegian lentää Suomesta suoraan. Parin tunnin junamatka maksoi 20 euroa.

– Yleisin kommentti, jonka kuulen Barcelonasta tulevilta pikaturisteilta on, että voi kuinka täällä on kaunista, olisi pitänyt varata enemmän aikaa, naurahtaa Gómez.

Niin kävi myös tälle turistille. Ylibuukattu Barcelona on jo niin nähty. On aika siirtyä väljempään, halvempaan ja tuoreempaan Valenciaan.