Viron-laivoille odotetaan vilkasta kesää

Viron-laivoille odotetaan vilkasta risteilykesää. Laivayhtiöissä muistellaan toiveikkaasti, että 90-luvun lama-aikana risteilyt lisäsivät selvästi suosiotaan.

- Kun virkistäytymistä kuitenkin tarvitaan, niin ehkä nyt jätetään yksi etelänmatka väliin ja satsataan sen sijaan lähimatkailuun, Viking Linen viestintäjohtaja Tuomas Nylund luottaa. Risteilyjen suosion kasvuun luottaa myös Tallink ja Eckerö Line.Viron vetovoimaa lisännee myös se, että etelänaapurin hintataso on pitkästä aikaa kehittynyt suomalaisille myönteiseen suuntaan. Tallinkin Suomen pr-päällikkö Leena Lahdenperä uskoo kuitenkin, ettei halpa hinta ole enää keskeisin syy Viron-reissuille.

- Monia kiinnostaa enemmän kaikki se kiinnostava tarjonta, mitä Virosta löytyy. Uusi selkeä vetovoimakohde on Narva ja muu Itä-Viro, jotka ovat suomalaisille tuntemattomampia alueita.

Tammi-huhtikuussa Tallinnan ja Helsingin välisen liikenteen yhteenlaskettu matkustajamäärä kasvoi nelisen prosenttia. Se selittyy kuitenkin osin sillä, että Tallink ja Viking Line toivat reitille uusia isoja aluksia, jotka kulkevat myös talvikeleissä.

Tallinnan-liikenteen kilpailuasetelma on muutenkin viime kesästä muuttunut, kun pikalaivayhtiöt Nordic Jet Line ja SuperSeaCat luopuivat kisasta. Jäljellä ovat Tallink, Viking Line, Eckerö Line ja Linda Line. Matkojen hinnoittelusta voi päätellä, että kilpailu niiden kesken on kovaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.