Vuoden matkakirja kertoo Kaukasiasta

Vuoden 2009 matkakirjaksi on valittu Anna-Lena Laurénin teos Vuorilla ei ole herroja - Kaukasiasta ja sen kansoista (Teos). Vuoden matkakirjan valitsee matkailulehti Mondo.

- Laurénin kirja on perinteinen reportaasikirja, joka onnistuu yhdistämään paikallisten ihmisten arjen historiaan ja maailmanpolitiikkaan, Mondon raati perustelee palkintoaan.

- Tämänkaltaiset syventävät kirjat auttavat meitä ymmärtämään maailmaa. Matkakirjoina ne ovat omaa luokkaansa, raati arvioi.

Vuoden matkakirja 2009 -kunniamaininnan sai Satu Rommin teos Kahvia ja guruja eli kolme vuotta Intiassa (Basam Books).

Aiemmin vuoden matkakirjaksi on valittu muun muassa Kyllikki Villan Vanhan rouvan lokikirja (2004) ja Madventures - kansainvälisen seikkailijan opas (2007).Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matka

Vapaaehtoistyö tarjoaa elämyksiä, joita ei lomareissuilla saa – Juha ja Kristiina Raumanen tarkkailivat ja valokuvasivat villieläimiä Etelä-Afrikassa: "Joku voi tietysti ihmetellä, miksi maksaa näin paljon töiden tekemisestä"

Hilton-ketju sulki 150 hotellia Kiinassa koronaviruksen vuoksi

Qatariin lentää vuosittain 50 miljoonaa matkustajaa, mutta harva tietää sitä, että punaisia päin siellä ei kannata ajaa – sakko on jättimäinen

Euroopan saunamaraton kilpaillaan taas helmikuussa Otepäässä – saunan lauteilla on istuttava vähintään kolme minuuttia

Kahdeksan asukkaan kylä Italiassa vetää vuosittain kukkulalle satojatuhansia turisteja – maanvyöryjen pienentämään kylään pääsee vain yhtä siltaa pitkin pääsymaksua vastaan

Keskisuomalainen vieraili maailman suosituimmassa teemapuistossa – Walt Disney Worldin laajuus yllättää, mutta vessaan tai ruokapisteelle ei juurikaan tarvitse jonottaa

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Hanna, 39, matkailee aina vain maata myöten ja suunnittelee reitin mahdollisimman monen nähtävyyden kautta: "Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka"

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.