Ruoka

Ruoka

Katso reseptit: Kookos on hyvä, paha herkku – sopii huonosti laihduttajalle mutta antaa vaihtoehtoja leivontaan

Limetin kuori antaa makua kookosmunkkeihin.

Ruoka

Huippukokin alkutaipaleella kattilat saattoivat lentää keittiössä – "Nykyisin olen aika rauhallinen", Top chef -kokki Anssi Kantelinen sanoo

Anssi Kantelisen mielestä kokin työ on edelleen kiehtovaa.

Ruoka

Sosiaalisen median keskustelut vaikuttavat tuskin suoraan luettuina kuluttajien ostopäätöksiin. Ne kuitenkin kuvaavat nousevaa kuluttajien kiinnostusta, joka puolestaan kanavoituu ostopäätöksiin.

Somessa tiedetään, mitä Suomi syö seuraavaksi – veganismista puhutaan paljon, ja se näkyy kaupoissakin

Ruoka

Ella-Maria Koskela (vas.), Eevi Rossi ja Linnea Kauppi valmistavat perunamuussia. Yhdessä kokkaaminen opettaa yhteistyötä.

"Oho, vähän lipsahti" – Vauhtia riittää, kun pikkukokit valtaavat keittiön

Ruoka

Tehosekoittimella soseutetun banaanin voi pakastaa – ja maailman helpoin jäätelö on valmis.

Raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen", ravitsemustieteen professori sanoo

Ruoka

Micke Forsström tutkailee vastavalmistuneen red ale -oluen ulkonäköä kotipanimossaan. Varasto on pullollaan hänen perheensä sekalaista tavaraa.

Micke, 35, pyörittää kotipanimoa varastossa – "Vaimo kyllä ymmärtää harrastustani"

Uusimmat

Ruoka

Katso reseptit: Kookos on hyvä, paha herkku – sopii huonosti laihduttajalle mutta antaa vaihtoehtoja leivontaan

Micke, 35, pyörittää kotipanimoa varastossa – "Vaimo kyllä ymmärtää harrastustani"

Huippukokin alkutaipaleella kattilat saattoivat lentää keittiössä – "Nykyisin olen aika rauhallinen", Top chef -kokki Anssi Kantelinen sanoo

Somessa tiedetään, mitä Suomi syö seuraavaksi – veganismista puhutaan paljon, ja se näkyy kaupoissakin

"Oho, vähän lipsahti" – Vauhtia riittää, kun pikkukokit valtaavat keittiön

Raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen", ravitsemustieteen professori sanoo

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

Suolaista, makeaa ja gluteenitonta – näillä herkuilla ehdit hemmotella ystävää vielä tänään

Vinkki: Valmiista keksistä tuunaa nopeasti herkkua kahvipöytään

Nyt vietetään kansallista kalakeittopäivää – näillä vinkeillä saat herkullisen sopan

Helmikuussa riittää herkkupäiviä: Painonhallinta ei ole pelkästä itsekurista kiinni

Laskiaispullia myydään nyt valtavaa tahtia – hurjaan vauhtiin on looginen selitys

Kun pakkanen puree, tee blinejä näillä resepteillä – oikeaoppisesta koostumuksesta on monta mielipidettä

Tutkimus: Roskaruoan nuuhkiminen voi hillitä sen himoa

Katso reseptit: Nyt on H-hetki – nämä hampurilaiset saavat sisäänsä täyteläisen kasvispihvin

Katso reseptit: Mausteisuudestaan huolimatta marokkolainen ruoka ei ole tulista – ras el hanout -mausteseosta myydään maustekojuissa "heikkotaitoisen kokin valintana"

Tv:ssä keskiviikkona: Bloginpitäjän vinkeistä uutta twistiä kokkaukseen – Anne-Maria Pesonen kehittelee ruoka-ohjetta viikkokausia ennen kuin kelpuuttaa sen julki

Keskitalven miedosti tuliset kasvispadat lämmittävät – katso ohjeet

Pakkaselle kampoihin ja talvipiknikille – katso ohjeet herkkueväisiin

Pottu on ilmastotietoisen valinta – näin valmistuvat hasselbackanperunat, aloo gobi ja muut herkulliset perunaruoat

Ginigraavattua lohta ja lohipastramia – katso joulun hittireseptit tästä

Pakastimen marja-aarteet saavat nyt talviset mausteet – katso tästä jälkiruokaherkkujen reseptit

Jouluaamun ihana aamupala – katso reseptit mausteisiin ja makeisiin joululeipiin

Kaaliperheen violetti kaunotar svengaa kinkun ja laatikoiden kanssa – katso joulupöydän maistuvat punakaalireseptit

Itse tehdyt keksit ovat mieluisia tuliaisia ja lahjoja – katso suklaakeksien, biscottien ja suolakeksien ohjeet

Tee itse jogurttia ja rahkaa – katso reseptit

Kuumaa glögiä ja pikkusyötävää – katso tästä reseptit pimeyttä piristämään ja pikkujoulukauteen

Juustoa herkkuhetkiä varten – upota sitä salaattiin ja kakkuun, katso reseptit

Yli 30 vuoden jälkeenkin huippukokki Hans Välimäki saa kicksejä kokkaamisesta – mutta fine diningissä on alkanut mietityttää hävikin määrä

Kesytä ärhäkkä itkettäjä lempeäksi – poimi maistuvat sipulireseptit tästä

Siirry osaston arkistoon

Ruoka

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

Luomua ostaviin liitetään myönteisiä piirteitä, kuten epäitsekkyyttä.

Luetuimmat

Ruoka

Suolaista, makeaa ja gluteenitonta – näillä herkuilla ehdit hemmotella ystävää vielä tänään

Kuppikakun kuorrute kruunaa herkun.

Vinkki: Valmiista keksistä tuunaa nopeasti herkkua kahvipöytään

Ruoka

Vinkki: Valmiista keksistä tuunaa nopeasti herkkua kahvipöytään

Kaupan keksi muuttuu persoonalliseksi makupalaksi.

Suolaista, makeaa ja gluteenitonta – näillä herkuilla ehdit hemmotella ystävää vielä tänään

Ruoka

Perinteinen kalakeitto maistuu ihanalta talvisäällä.

Nyt vietetään kansallista kalakeittopäivää – näillä vinkeillä saat herkullisen sopan

Ruoka

Ympäristö vaikuttaa siihen, mitä syömme. Tarjonta on valtava.

Helmikuussa riittää herkkupäiviä: Painonhallinta ei ole pelkästä itsekurista kiinni

Laskiaispullia myydään nyt valtavaa tahtia – hurjaan vauhtiin on looginen selitys

Ruoka

Laskiaispullat tulevat nykyään kauppoihin jo tammikuun alkupuolella, mikä lisää niiden myyntiä.

Laskiaispullia myydään nyt valtavaa tahtia – hurjaan vauhtiin on looginen selitys

Ruoka

Blinit ovat tuhtia talviruokaa.

Kun pakkanen puree, tee blinejä näillä resepteillä – oikeaoppisesta koostumuksesta on monta mielipidettä

Ruoka

Esimerkiksi pitsanhimo voi haihtua, jos ruokaa haistelee muttei maistele.

Tutkimus: Roskaruoan nuuhkiminen voi hillitä sen himoa

Ruoka

Mikäli haluat saada sämpylöistä mahdollisimman muhkeat, on kohotusaika kaiken odotuksen arvoinen.

Katso reseptit: Nyt on H-hetki – nämä hampurilaiset saavat sisäänsä täyteläisen kasvispihvin

Oikaisu Teemasuomalaisen ruokajuttuun hampurilaisresepteistä

Ruoka

Katso reseptit: Mausteisuudestaan huolimatta marokkolainen ruoka ei ole tulista – ras el hanout -mausteseosta myydään maustekojuissa "heikkotaitoisen kokin valintana"

Ruoka

Anne-Maria Pesonen pitää Stoorissa Lumikumpu-blogia. Kaikkein luetuimpia ovat leivontaohjeet; tässä valmistuu keksikakku.

Tv:ssä keskiviikkona: Bloginpitäjän vinkeistä uutta twistiä kokkaukseen – Anne-Maria Pesonen kehittelee ruoka-ohjetta viikkokausia ennen kuin kelpuuttaa sen julki

Ruoka

Punainen kasviscurry on herkullinen väriläiskä talviseen ruokapöytään.

Keskitalven miedosti tuliset kasvispadat lämmittävät – katso ohjeet

Ruoka

Pakkaa toastit pieniin pusseihin ja pujota tortillarullat tikkuihin.

Pakkaselle kampoihin ja talvipiknikille – katso ohjeet herkkueväisiin

Ruoka

Jauheliha ja perunamuusi tekevät laatikossa tuttavuutta maukkaana yhdistelmänä.

Pottu on ilmastotietoisen valinta – näin valmistuvat hasselbackanperunat, aloo gobi ja muut herkulliset perunaruoat

Ruoka

Kylmät kalaherkut ovat oivia alkuruokia joulupöytään.

Ginigraavattua lohta ja lohipastramia – katso joulun hittireseptit tästä

Ruoka

Vadelmakerroskakku tuo kesän maut keskelle talvisia juhlia.

Pakastimen marja-aarteet saavat nyt talviset mausteet – katso tästä jälkiruokaherkkujen reseptit

Ruoka

Leivo joululeipää kerralla enemmän ja anna osa lahjaksi.

Jouluaamun ihana aamupala – katso reseptit mausteisiin ja makeisiin joululeipiin

Ruoka

Punakaali sopii raakana salaattiin ja kypsennettynä pataruokiin.

Kaaliperheen violetti kaunotar svengaa kinkun ja laatikoiden kanssa – katso joulupöydän maistuvat punakaalireseptit

Ruoka

Suklaakeksit ovat parhaimmillaan mehevinä ja sitkeinä, joten ne kannattaa leipoa melko lähellä tarjoilua.

Itse tehdyt keksit ovat mieluisia tuliaisia ja lahjoja – katso suklaakeksien, biscottien ja suolakeksien ohjeet

Ruoka

Hapanmaitotuotteet tekevät hyvää vatsalle. Moni ostaa niitä valmiina kaupasta, mutta viiliä, rahkaa ja jogurttia voi valmistaa kotonakin.

Tee itse jogurttia ja rahkaa – katso reseptit

Ruoka

Paahtopaistin vahva maku vaatii tumman glögin tuekseen.

Kuumaa glögiä ja pikkusyötävää – katso tästä reseptit pimeyttä piristämään ja pikkujoulukauteen

Joko olet avannut glögikauden?

Ruoka

Feta-viikunasalaatti.

Juustoa herkkuhetkiä varten – upota sitä salaattiin ja kakkuun, katso reseptit

Ruoka

Hans Välimäki puhuu hävikin pienentämisen puolesta niin koti- kuin ravintolakeittiöissäkin.

Yli 30 vuoden jälkeenkin huippukokki Hans Välimäki saa kicksejä kokkaamisesta – mutta fine diningissä on alkanut mietityttää hävikin määrä

Ruoka

Libanonilaistyyliset täytetyt keltasipulit.

Kesytä ärhäkkä itkettäjä lempeäksi – poimi maistuvat sipulireseptit tästä

Ruoka

Lähestyvän kaamoksen kestäminen vaatii jotain hyvää – ja se on kotona leivottu pulla, katso herkulliset reseptit

Ruoka

Kurpitsakeitto

Kurpitsa on syksyn kultainen tähti, joka sopii alkutarjottavasta leivonnaisiin – katso reseptit

Ruoka

Tagliatelle ja lihaisa ragú ovat yhdessä klassikko.

Pitkä ja ohut pasta vaatii erilaisen kastikkeen kuin pyöreä ja muodokas

Ruoka

Mustatorvisienipesto sopii mainiosti leivän päälle.

Syysherkkuja raikkaalla otteella ja ilman kermaa – näin syntyvät herkkutatticarpaccio, mustatorvisienipesto ja sieniraviolit, katso reseptit

Ruoka

Riisinuudeleiden purkittamista auttaa, jos pehmittää niitä kuumassa vedessä ihan aavistuksen verran ennen purkitusta. Kookkaaseen purkkiin ne mahtuvat pehmittämättäkin.

Lado lounas purkkiin ja syö töissä – katso reseptit käteviin purkkiruokiin

Ruoka

Jyväskyläläiset Saara ja Roope Pylvänäinen tulivat Kävelykadulle lounaalle: pääruuaksi burgerit ja jälkkäriksi mansikka-suklaa-crepe.

Jyväskylän kävelykadulla herkutellaan katuruoalla – miltä maistuu huippukokin reseptillä tehty annospussiateria?

Ruoka

Pitkään kypsytetty juusto sopii hyvin puolukkapatongin makupariksi.

Leivo leipää ruskan väreissä – pinaatti, porkkana ja puolukka antavat värin ohella makua

Ruoka

Ruokakirjailija Pirjo Toikkanen on tunnettu kasvisten ja kasvisruokailun puolestapuhuja. Hän on toiminut muun muassa Kotimaiset Kasvikset ry:n viestintäpäällikkönä.

Rouva Kasvis neuvoo syömään viiden värisiä kasviksia joka päivä – katso kauden kasviksia sisältävät reseptit

Ruoka

Syksyn kasvissadosta syntyy jo monelaista tarjottavaa.

Kukkakaali, kesäkurpitsa, nauris ja kotimaiset omenat, näistä kokataan nyt

Survon omenatarha on todellinen idylli kukkimisaikaan, totesi Marja Jaatinen (vas.). Marja ja tytär Vilma Siipola poimivat makean välipalan tarhasta tiistaina.

Hellekesä aikaisti omenasatoa, mutta kesälajikkeiden hedelmät jäävät pieniksi

Ruoka

Tee nuudelisalaatti illalla seuraavaa päivää varten. Salaatin voi käyttää mikrossa ja nauttia lämpimänä tai pistellä menemään suoraan jääkaapista.

Näiden purtavien ansiosta puhti pysyy yllä vielä koulupäivän jälkeenkin

Ruoka

Herkulliset gnocchit viimeistellään parmesaanilla ja persiljasilpulla.

Italialainen keittiö on paljon muutakin kuin pitsaa ja pastaa – jokainen maakunta, kaupunki ja kylä tarjoaa omanlaisiaan makukokemuksia

Ruoka

Kaalipiirakka on perinteinen kaaliruoka.

Reseptit: Hyödynnä kauden kasvikset suolaisissa leivonnaisissa

Ruoka

Mustikkakukko tarjoillaan hieman lämpimänä. Makua täydentämään voisi hakea jäätelöä tai vispata kermaa.

Mustikat maustavat suolaisiakin ruokia. Pyöräytä mustikkapiirakan sijaan ruispohjainen mustikkakukko.

Ruoka

Pehmeä bufala mozzarella, vesimelonikuutiot sekä prosciutto muodostavat kiehtovan suolaisen­makean makuparin.

Näillä ohjeilla saat lisäpotkua helleherkku vesimeloniin

Ruoka

Kevyet vehnäoluet sopivat moniin ruokiin

Ruoka

Keräsalaattia löytyy usein mummolan kasvimaalta. Kananmunat onkin tällä kertaa saatu naapurista. Pinnalle vatkataan kermainen kastike.

Lihapullat ovat parhaita mummolassa – myös hölskykurkut tuovat muistoja mieleen

Ruoka

Punertavaa romesco-kastiketta voi käyttää myös kuin pestoa. Siinä on paljon vähemmän öljyä kuin pestossa. Romesco-kastike sopii marinadina kanalle, jolloin kastike paistuu grillissä tai uunissa lihan pinnalle ihanan rapeaksi kuoreksi. Chimichurri maistuu tumman lihan kanssa. Kastiketta voi käyttää myös marinadina. Cowboy-voihin voi dipata niin kasviksia kuin lihaa. Se sopii myös grillipihvin päälle.

Soosit moneen menoon – näillä resepteillä uutta potkua juhannuksen grilliherkkuihin

Ruoka

Makkaralinssipata

Grilli ja makkara kuuluvat yhteen – katso tästä maukkaat kesäreseptit

Ruoka

Onkireissussa on kyse paljon muustakin kuin kalasta. Kohon katselu on oiva syy olla hetki ihan rauhassa.

Pienet onkikalat syödään heti rannassa – katso perinteiset reseptit

Ruoka

Jäätelöannosten koristelu on mukava ohjelmanumero juhliin. Jäätelöbaarista nauttivat Iita Kiiski (vas.), Väinö Vatanen, Vertti Kettunen, Linnea Van Brusselen ja Turo Vatanen.

Järjestä jätskikestit ja anna lasten koristella omat annoksensa – reseptit tästä

Ruoka

Savustettu manteli-hernekakku.

Tästä ei voileipäkakku enää parane – katso reseptivinkit kevään ja kesän juhliin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.