Ruoka

Ruoka

Kasvispainotteinen ruokavalio ehkäisee kakkostyypin diabetesta

Kasvisten lisääminen ruokavalioon voi vähentää kakkostyypin diabeteksen riskiä.

Ruoka

Kurpitsa mehevöittää suklaakakun – syyssesongin koristeellisin kasvi yllättää monikäyttöisyydellään, katso reseptit

Kurpitsaa kannattaa maistaa myös raakana.

Ruoka

Kolumni: Hei hei, juusto ja voi!

Ruoka

Kello viiden tee ei sovi kiireisille. Silloin rauhoitutaan ja nautitaan.

Kahvia juodaan, mutta teetä nautitaan – näin valmistat teen oikeaoppisesti, katso myös reseptit herkkukattaukseen

Ruoka

Kaikkein terveellisiä ovat raa'at, tuoreet pähkinät.

Säännöllinen pähkinöiden syöminen kannattaa – Kuolemanriski pienenee merkittävästi

Ruoka

Unohda hetkeksi juusto ja makkara – Leivän päällä maistuvat nyt kasviksista tehdyt tahnat ja levitteet

Uusimmat

Ruoka

Kasvispainotteinen ruokavalio ehkäisee kakkostyypin diabetesta

Kurpitsa mehevöittää suklaakakun – syyssesongin koristeellisin kasvi yllättää monikäyttöisyydellään, katso reseptit

Kolumni: Hei hei, juusto ja voi!

Kahvia juodaan, mutta teetä nautitaan – näin valmistat teen oikeaoppisesti, katso myös reseptit herkkukattaukseen

Säännöllinen pähkinöiden syöminen kannattaa – Kuolemanriski pienenee merkittävästi

Unohda hetkeksi juusto ja makkara – Leivän päällä maistuvat nyt kasviksista tehdyt tahnat ja levitteet

Leipurit haluavat nyt maatiaisia – Vanhojen viljalajien makuvalikoima kasvaa, tunnistatko nämä viljat?

Suomalaisolut valittiin maailman parhaaksi belgialaistyyliseksi olueksi

Satokausi on nyt runsaimmillaan – näin mehustat hedelmät, marjat ja kasvikset värikkäiksi juomiksi

Työvoimapula uhkasi, joten Keskimaa päätti tarjota ammattikoulun opiskelijoille harjoittelun kautta vakityön

Mustikkasato jää kehnoksi, mutta kekseliästä leipuria se ei haittaa – katso reseptit niukan sadon mustikkaleivonnaisiin

Mustikan, puolukan ja lakan satohavaintoja voi ilmoittaa ja seurata netissä

Suomalaisia herkkuja ei kannata unohtaa tapaspöydästä – Ahvenet ja kantarellit sopivat suupaloihin erinomaisesti

Leivonmäellä veljesten yhteistyönä valmistuvat juustot ovat suomalaisten gourmet-piirien suosiossa: "Kaikki viedään käsistä"

Näin valmistat kesäiset jäätelöherkut kotona – Katso hurmaavat reseptit

Mustikan satokausi alkoi, mutta tarkista metsän tarjonta ennen kuin päätät piirakkataikinan koon

”Kurrista” kansan suosikiksi

Kesäinen piknik veden äärellä – kolmen ruokalajin lounas valmistuu helposti retkeä edeltävänä iltana

Vietnamilaisesta keittiöstä ruokia myös suomalaiseen kesään – kokeile näitä reseptejä!

Unohda karkit, nyt on mansikka-aika

Vietnamilaiset kesärullat ja pho-keitto maistuvat myös Suomen suvessa – katso herkulliset reseptit tästä

Tee juhannusgrilliin tilaa vaihtoehdoille – testasimme 8 erilaista kasvisnakkia

Lämpömittari lihaan niin kuin laturi puhelimeen

Tiesitkö, että muurikkapannu on alun perin tehty terässäilön luukusta? – Katso tästä muurikkareseptit juhannuksen varalle

Tosigrillaaja Timo, 45, sytyttää tulen sateellakin – "Jos grillaaminen kiellettäisiin, saattaisin joutua harkitsemaan muuttamista Suomesta"

Grillaajia kiinnostavat muun muassa savustaminen ja raakamakkarat – grillissä tehdään pitsoja, leipiä ja makeita kahvileipiä

Ruoka Akatemia välittää päättäjille tietoa suomalaisesta ruuasta – Perustettava akatemia sai arvovaltaisen suojelijan

Ruoka maistuu parhaalta jaettuna tai käsin syötynä – Espanjalaishenkisessä herkkupöydässä saa tehdä molempia

Valmistujaiskakun voi tilata nykyään myös kotikokilta – Essi Heikkinen on hankkinut noin vuoden ajan lisätienestiä leipomalla

Kiireetön kokki mehevöittää kalan, kasvikset ja juuston savustamalla – katso reseptit

Siirry osaston arkistoon

Ruoka

Leipurit haluavat nyt maatiaisia – Vanhojen viljalajien makuvalikoima kasvaa, tunnistatko nämä viljat?

Siirtyminen luomuun on ollut Malmgårdille oikea ratkaisu, pohtii 13. omistaja, kreivi Henrik Creutz emmerpellossa.

Luetuimmat

Ruoka

Suomalaisolut valittiin maailman parhaaksi belgialaistyyliseksi olueksi

Vahvuudeltaan kahdeksanprosenttinen Malmgård Belge voitti oman sarjansa World Beer Awards -kilpailussa.

Ruoka

Satokausi on nyt runsaimmillaan – näin mehustat hedelmät, marjat ja kasvikset värikkäiksi juomiksi

Tuorepuristetuilla mehuilla voit kokeilla korvata vaikka päiväkahvin.

Kotimaa

Kokki Neea Saarinen päätyi Trattoria Aukioon töihin polkuopintojen kautta.

Työvoimapula uhkasi, joten Keskimaa päätti tarjota ammattikoulun opiskelijoille harjoittelun kautta vakityön

Ruoka

Mustikkasato on tänä vuonna niukka. Moniin leivonnaisiin saa kuitenkin ihanan mustikan maun, vaikka marjoja ei käyttäisikään kovin suurta määrää.

Mustikkasato jää kehnoksi, mutta kekseliästä leipuria se ei haittaa – katso reseptit niukan sadon mustikkaleivonnaisiin

Mustikkasato jää tänä kesänä keskinkertaiseksi – puolukkaa tullee hyvin

Mustikan, puolukan ja lakan satohavaintoja voi ilmoittaa ja seurata netissä

Ruoka

Mustikkaa on tänä vuonna metsässä vähän, puolukkaa todennäköisesti vähintään kohtalaisesti.

Mustikan, puolukan ja lakan satohavaintoja voi ilmoittaa ja seurata netissä

Mustikkasato jää kehnoksi, mutta kekseliästä leipuria se ei haittaa – katso reseptit niukan sadon mustikkaleivonnaisiin

Mustikkasato jää tänä kesänä keskinkertaiseksi – puolukkaa tullee hyvin

Ruoka

Tapakset vievät matkalle minnepäin maailmaa tahansa.

Suomalaisia herkkuja ei kannata unohtaa tapaspöydästä – Ahvenet ja kantarellit sopivat suupaloihin erinomaisesti

Ruoka

Juustomestari Markku Liias on kotoisin vain muutaman kilometrin päästä nykyisestä juustolastaan. Kotitilalta tulee maito, jonka hän muuttaa juustoksi.

Leivonmäellä veljesten yhteistyönä valmistuvat juustot ovat suomalaisten gourmet-piirien suosiossa: "Kaikki viedään käsistä"

Ruoka

Koverrettu hedelmä toimii tarjoiluastiana ja on näyttävä osa kattausta.

Näin valmistat kesäiset jäätelöherkut kotona – Katso hurmaavat reseptit

Ruoka

Mustikka on monen mielestä kesän paras marja. Ensimmäiset ovat ehtineet jo toripöydille saakka.

Mustikan satokausi alkoi, mutta tarkista metsän tarjonta ennen kuin päätät piirakkataikinan koon

Ruoka

Suomalaiset joivat viime vuonna maitoa noin 107 litraa keskimäärin henkeä kohti.

”Kurrista” kansan suosikiksi

Ruoka

Siniset astiat sopivat veden äärelle. Salaatissa maistuvat uudet perunat ja tulinen chorizo.

Kesäinen piknik veden äärellä – kolmen ruokalajin lounas valmistuu helposti retkeä edeltävänä iltana

Ruoka

Tästä kattauksesta riittää naposteltavaa isommallekin porukalle.

Vietnamilaisesta keittiöstä ruokia myös suomalaiseen kesään – kokeile näitä reseptejä!

Ruoka

Pitkään jatkuneet suotuisat säät ovat saaneet mansikan satokauden kunnolla käyntiin lähes koko maassa.

Unohda karkit, nyt on mansikka-aika

Ruoka

Tästä kattauksesta riittää naposteltavaa isommallekin porukalle.

Vietnamilaiset kesärullat ja pho-keitto maistuvat myös Suomen suvessa – katso herkulliset reseptit tästä

Ruoka

Tee juhannusgrilliin tilaa vaihtoehdoille – testasimme 8 erilaista kasvisnakkia

Tiesitkö, että muurikkapannu on alun perin tehty terässäilön luukusta? – Katso tästä muurikkareseptit juhannuksen varalle

Kiireetön kokki mehevöittää kalan, kasvikset ja juuston savustamalla – katso reseptit

Ruoka

Etenkin broilerin kypsyyden arviointi on grillatessa vaikeaa.

Lämpömittari lihaan niin kuin laturi puhelimeen

Ruoka

Timo Eade grillaa tällä kertaa valkosipulilla ja pestolla maustettuja herkkusieniä, pippuri- ja valkosipulimakkaroita, hunaja-valkosipulikurkkuja sekä maissintähkiä. Vieressä tilannetta seuraa Milla-tytär.

Tosigrillaaja Timo, 45, sytyttää tulen sateellakin – "Jos grillaaminen kiellettäisiin, saattaisin joutua harkitsemaan muuttamista Suomesta"

Keittiömestari Heikki Salosen mukaan kasvisruuan suosio kasvaa grillauksessa.

Grillaajia kiinnostavat muun muassa savustaminen ja raakamakkarat – grillissä tehdään pitsoja, leipiä ja makeita kahvileipiä

Ruoka

Keittiömestari Heikki Salosen mukaan kasvisruuan suosio kasvaa grillauksessa.

Grillaajia kiinnostavat muun muassa savustaminen ja raakamakkarat – grillissä tehdään pitsoja, leipiä ja makeita kahvileipiä

Timo Eade grillaa tällä kertaa valkosipulilla ja pestolla maustettuja herkkusieniä, pippuri- ja valkosipulimakkaroita, hunaja-valkosipulikurkkuja sekä maissintähkiä. Vieressä tilannetta seuraa Milla-tytär.

Tosigrillaaja Timo, 45, sytyttää tulen sateellakin – "Jos grillaaminen kiellettäisiin, saattaisin joutua harkitsemaan muuttamista Suomesta"

Ruoka

Ruoka Akatemia herättää keskustelua suomalaisesta ruuasta.

Ruoka Akatemia välittää päättäjille tietoa suomalaisesta ruuasta – Perustettava akatemia sai arvovaltaisen suojelijan

Ruoka

Tyyli on vapaa, kunhan ruokaa on tarjolla runsaasti.

Ruoka maistuu parhaalta jaettuna tai käsin syötynä – Espanjalaishenkisessä herkkupöydässä saa tehdä molempia

Ruoka

Kotileipuri Essi Heikkinen innostui kotona tehtyjen kakkujen myymisestä reilu vuosi sitten. ”Pidettiin kaverin kanssa pop up -kakkukahvilaa edellisessä asunnossani. Kun tuli kyselyitä hirveästi, että teenkö myös tilauksesta, niin olen sitten tehnyt, kun on aikaa riittänyt muiden töiden ohella.”

Valmistujaiskakun voi tilata nykyään myös kotikokilta – Essi Heikkinen on hankkinut noin vuoden ajan lisätienestiä leipomalla

Ruoka

Savustettu ruoka maistuu herkulliselta myös kylmänä. Käytä savulohen raaka-aineena vain tuoretta lohta. Lohen kaveriksi sopivat katkarapu-mätisoossi, savustetut uudet perunat ja valkosipulit.

Kiireetön kokki mehevöittää kalan, kasvikset ja juuston savustamalla – katso reseptit

Ruoka

Moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia, joten ne sopivat hyvin raparperin kanssa nautittaviksi.

Kauramaito sopii raparperin kaveriksi

Ruoka

Moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia, joten ne sopivat hyvin raparperin kanssa nautittaviksi.

Kauramaito sopii raparperin kaveriksi

Ruoka

Alkoholittomat drinkit toimivat hyvänä osana niin arjen kuin juhlan tähtihetkiä.

Kesän juhlissa kohotetaan entistä useampi alkoholiton malja – katso herkulliset kuvat ja reseptit

Ruoka

Äiti ilahtuu kakusta taatusti, oli se sitten tehty itse alusta loppuun tai kasattu puolivalmisteista.

Äitienpäiväkakun voi tehdä pitkän kaavan kautta tai mutkat suorina: katso reseptit omistautujalle ja oikaisijalle

Ruoka

Äiti ilahtuu kakusta taatusti, oli se sitten tehty itse alusta loppuun tai kasattu puolivalmisteista.

Valitse resepteistä mieluisampi: äitienpäiväkakun voi tehdä omistautuen pitkän kaavan kautta tai oikaisemalla mutkat suoriksi

Ruoka

Parsa on kevään herkku.

Supernopea parsasalaatti syntyy paistinpannulla

Lämpimät parsasalaatit vievät nälän.

Jos keitetty ja paistettu parsa tökkii, katso tästä helpot ohjeet ruokaisiin parsasalaatteihin

Ruoka

Lämpimät parsasalaatit vievät nälän.

Jos keitetty ja paistettu parsa tökkii, katso tästä helpot ohjeet ruokaisiin parsasalaatteihin

Parsa on kevään herkku.

Supernopea parsasalaatti syntyy paistinpannulla

Ruoka

1. Juuri ruokitaan aktiiviseksi.
2. Taikina sekoitetaan: aluksi siinä on vesi, jauhot ja juuri.
3. Suola lisätään kohotuksen alussa. Taittelut auttavat gluteeniverkon muodostumista.
4. Taikina muotoillaan kaksi kertaa, tavoitteena on tiukka pallo.
5. Kohotettua ja muotoiltua taikinaa voi säilyttää jääkaapissa. Leivät viillellään ennen paistoa.
6. Viilloilla voi määritellä esimerkiksi mihin haluaa korvan aukeavan.

Hiivattomasta leivästä on kasvanut ilmiö – juurella voi olla nimi ja hoitaja leipurin lomamatkan ajan

Ruoka

Parsa on kevään herkku.

Supernopea parsasalaatti syntyy paistinpannulla

Lämpimät parsasalaatit vievät nälän.

Jos keitetty ja paistettu parsa tökkii, katso tästä helpot ohjeet ruokaisiin parsasalaatteihin

Ruoka

Lämpimät parsasalaatit vievät nälän.

Jos keitetty ja paistettu parsa tökkii, katso tästä helpot ohjeet ruokaisiin parsasalaatteihin

Parsa on kevään herkku.

Supernopea parsasalaatti syntyy paistinpannulla

Ruoka

1. Juuri ruokitaan aktiiviseksi.
2. Taikina sekoitetaan: aluksi siinä on vesi, jauhot ja juuri.
3. Suola lisätään kohotuksen alussa. Taittelut auttavat gluteeniverkon muodostumista.
4. Taikina muotoillaan kaksi kertaa, tavoitteena on tiukka pallo.
5. Kohotettua ja muotoiltua taikinaa voi säilyttää jääkaapissa. Leivät viillellään ennen paistoa.
6. Viilloilla voi määritellä esimerkiksi mihin haluaa korvan aukeavan.

Hiivattomasta leivästä on kasvanut ilmiö – juurella voi olla nimi ja hoitaja leipurin lomamatkan ajan

Ruoka

Liha- ja ruokayhtiö HKScanin mukaan Suomessa syödään pääsiäisenä noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa.

Moni avaa grillikauden pääsiäisenä – onko tämä siis pääsiäisen uusi perinneherkku?

Ruoka

Mämminäkkäri on pääsiäisen ehdoton yllättäjä.

Inhoatko mämmiä? Anna sille vielä yksi tilaisuus ja kokeile mämmimoussea tai -tiramisua

Ruoka

Kommentti: Ällötysreaktio on ymmärrettävä

Topi Kaireniuksen kättä koristaa toukkapitsatatuointi.

Hyönteisalan ekspertit povaavat ruokavallankumousta – "Ötököistä tulee normaalia arkiruokaa lähivuosina"

Ruoka

Topi Kaireniuksen kättä koristaa toukkapitsatatuointi.

Hyönteisalan ekspertit povaavat ruokavallankumousta – "Ötököistä tulee normaalia arkiruokaa lähivuosina"

Kommentti: Ällötysreaktio on ymmärrettävä

Ruoka

Kuin huomaamatta lapsi alkaa tutkia ja maistella raaka-aineita.

Kiellätkö lasta leikkimästä ruoalla? Se on turhaa – leikki auttaa lasta tutustumaan uusiin ruokiin ja raaka-aineisiin

Ruoka

Limetin kuori antaa makua kookosmunkkeihin.

Katso reseptit: Kookos on hyvä, paha herkku – sopii huonosti laihduttajalle mutta antaa vaihtoehtoja leivontaan

Ruoka

Micke Forsström tutkailee vastavalmistuneen red ale -oluen ulkonäköä kotipanimossaan. Varasto on pullollaan hänen perheensä sekalaista tavaraa.

Micke, 35, pyörittää kotipanimoa varastossa – "Vaimo kyllä ymmärtää harrastustani"

Ruoka

Anssi Kantelisen mielestä kokin työ on edelleen kiehtovaa.

Huippukokin alkutaipaleella kattilat saattoivat lentää keittiössä – "Nykyisin olen aika rauhallinen", Top chef -kokki Anssi Kantelinen sanoo

Ruoka

Sosiaalisen median keskustelut vaikuttavat tuskin suoraan luettuina kuluttajien ostopäätöksiin. Ne kuitenkin kuvaavat nousevaa kuluttajien kiinnostusta, joka puolestaan kanavoituu ostopäätöksiin.

Somessa tiedetään, mitä Suomi syö seuraavaksi – veganismista puhutaan paljon, ja se näkyy kaupoissakin

Ruoka

Ella-Maria Koskela (vas.), Eevi Rossi ja Linnea Kauppi valmistavat perunamuussia. Yhdessä kokkaaminen opettaa yhteistyötä.

"Oho, vähän lipsahti" – Vauhtia riittää, kun pikkukokit valtaavat keittiön

Ruoka

Tehosekoittimella soseutetun banaanin voi pakastaa – ja maailman helpoin jäätelö on valmis.

Raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen", ravitsemustieteen professori sanoo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.