Ruoka

Ruoka

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Näillä vinkeillä nautit alkoholia kuin valtiojohtaja

Ruoka

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Mansikka ja valkosuklaa ovat herkullinen yhdistelmä myös kekseissä.

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Uusimmat

Ruoka

Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa

Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Näillä vinkeillä nautit alkoholia kuin valtiojohtaja

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Raaka-aineissa mainittu liivate saa monet hylkäämään koko reseptin – treenaa sen käyttöä retroherkulla

Vappukemut syntyvät kevyellä kaavalla – tarjoa jokaiselle hodarit oman maun mukaan

Viikko vappuun – nyt on aika tehdä sima ja kirjoittaa munkkitarpeet ostoslistaan

Jäikö kermaa? Tilkkakin riittää tuomaan makua kastikkeeseen, katso tästä herkulliset reseptit

Jäikö kermaa? Tilkkakin riittää tuomaan makua kastikkeeseen, katso reseptit

Hamstrasitko kaupasta tonnikalaa? Nyt siitä tehdään pastakastiketta ja toasteja, katso reseptit

Vastuullisen tonnikalan tuntee MSC-merkistä

Ota tästä herkkureseptit mukaan metsäretkelle: Suklaiset nuotiobanaanit sulavat kaikkien suussa – Eräkokki Anssi Lohvansuu valmistaa lohikeitonkin luonnon helmassa

Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Ole huomaavainen kaupassa – älä purista jokaista tomaattia

Kommentti: Ole tarkkana, ettei aamiainen kutistu perunalastuiksi

Etätyö muutti kodin toimistoksi, kouluksi ja ravintolaksi – ruoka kypsyy uunissa palaverin aikana, katso reseptit

Herkkua leivän päälle kahdessa viikossa – herneenversojen kasvattaminen on helppoa ja halpaa

Siirry osaston arkistoon

Luetuimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Molekyyligastronomian opein koottu kananmuna-annos.

Ruoka

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Makoisa mansikka-aika on nyt meneillään.

Ruoka

Louhisaaren juomassa käytettävät mustaherukan lehdet ovat parhaimmillaan juuri nyt.

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Ruoka

Janne Kaartinen arvostaa aitoja makuja ja selkeitä raaka-aineita, värejä ja tuoksuja. Ruoanlaitossa tärkeää on myös tekemisen ilo.

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Ruoka

Voikastike on helppo tehdä, ja siihen voi dipata myös perunat ja kasvikset.

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Ruoka

Markku Santamäki ei ehdi nukkua kesäisin kovin paljon. Neljältä aamulla hän nousee nostamaan perunoita, seitsemän jälkeen torilla on jo ensimmäiset asiakkaat hakemassa kapallistaan.

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Ruoka

Uudistetussa Mannerheimin kuha -annoksessa on herkkusienien sijasta korvasieniä.

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Ruoka

Poke bowliin voi käyttää ihan mitä vain tuoreita kasviksia.

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Ruoka

Michael Björklund asuu perheineen Ahvenanmaalla, opiskelee suomen kieltä ja on aktiivinen somessa.

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

Ruoka

Viini käy nyt niin oluen kuin siiderinkin maustajaksi.

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Ruoka

Todellinen retroherkku. 1980-luvun kahvipöydän ehdoton kuningatar oli hedelmäkermakakku.

Raaka-aineissa mainittu liivate saa monet hylkäämään koko reseptin – treenaa sen käyttöä retroherkulla

Ruoka

Hodarit voi lämmittää uunissa. Lasten kanssa voi leikkiä kioskia ja tarjoilla hodarit paperikääreestä. Omatekoiset lisukkeet syntyvät pilkkomalla ja sekoittamalla.

Vappukemut syntyvät kevyellä kaavalla – tarjoa jokaiselle hodarit oman maun mukaan

Ruoka

Nyt ehtii hyvin tehdä kotisimaa vapuksi.

Viikko vappuun – nyt on aika tehdä sima ja kirjoittaa munkkitarpeet ostoslistaan

Ruoka

Voikanasta saa kasvisruoan, kun vaihdat kanan paneer-juustoon.

Jäikö kermaa? Tilkkakin riittää tuomaan makua kastikkeeseen, katso tästä herkulliset reseptit

Ruoka

Voikanasta saa kasvisruoan, kun vaihdat kanan paneer-juustoon.

Jäikö kermaa? Tilkkakin riittää tuomaan makua kastikkeeseen, katso reseptit

Ruoka

Lasagnen voi valmistaa myös tonnikalasta. Tästä riittää useammalle tai pakastimeen annospaloiksi etäpäivien lounasta varten.

Hamstrasitko kaupasta tonnikalaa? Nyt siitä tehdään pastakastiketta ja toasteja, katso reseptit

Vastuullisen tonnikalan tuntee MSC-merkistä

Ruoka

Keltaevätonnikala on yleinen purkkikala.

Vastuullisen tonnikalan tuntee MSC-merkistä

Lasagnen voi valmistaa myös tonnikalasta. Tästä riittää useammalle tai pakastimeen annospaloiksi etäpäivien lounasta varten.

Hamstrasitko kaupasta tonnikalaa? Nyt siitä tehdään pastakastiketta ja toasteja, katso reseptit

Ruoka

Eräkokki Anssi Lohvansuu kokkaa mielellään sekä isoille ryhmille että omalle perheelleen.

Ota tästä herkkureseptit mukaan metsäretkelle: Suklaiset nuotiobanaanit sulavat kaikkien suussa – Eräkokki Anssi Lohvansuu valmistaa lohikeitonkin luonnon helmassa

Ruoka

Heinäkuun piirakan resepti on 1400-luvulta. Kesäisestä nimestä huolimatta sitä voi syödä myös huhtikuussa. Piirakan täyte koostuu kermasta, munista ja parmesaanista.

Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Ruoka

Huomaavainen kuluttaja poimii tomaatit pussiin hipelöimättä kaikkia muitakin.

Ole huomaavainen kaupassa – älä purista jokaista tomaattia

Nopea tortillatarjoilu syntyy itse tehtyä ja valmista yhdistellen.

Etätyö muutti kodin toimistoksi, kouluksi ja ravintolaksi – ruoka kypsyy uunissa palaverin aikana, katso reseptit

Tämä ei riitä aamupalaksi.

Kommentti: Ole tarkkana, ettei aamiainen kutistu perunalastuiksi

Ruoka

Tämä ei riitä aamupalaksi.

Kommentti: Ole tarkkana, ettei aamiainen kutistu perunalastuiksi

Huomaavainen kuluttaja poimii tomaatit pussiin hipelöimättä kaikkia muitakin.

Ole huomaavainen kaupassa – älä purista jokaista tomaattia

Nopea tortillatarjoilu syntyy itse tehtyä ja valmista yhdistellen.

Etätyö muutti kodin toimistoksi, kouluksi ja ravintolaksi – ruoka kypsyy uunissa palaverin aikana, katso reseptit

Ruoka

Nopea tortillatarjoilu syntyy itse tehtyä ja valmista yhdistellen.

Etätyö muutti kodin toimistoksi, kouluksi ja ravintolaksi – ruoka kypsyy uunissa palaverin aikana, katso reseptit

Tämä ei riitä aamupalaksi.

Kommentti: Ole tarkkana, ettei aamiainen kutistu perunalastuiksi

Huomaavainen kuluttaja poimii tomaatit pussiin hipelöimättä kaikkia muitakin.

Ole huomaavainen kaupassa – älä purista jokaista tomaattia

Ruoka

Tuoreet herneenversot maistuvat leivän päällä tai vaikka sen välissä.

Herkkua leivän päälle kahdessa viikossa – herneenversojen kasvattaminen on helppoa ja halpaa

Ruoka

Moni on viime päivinä hamstrannut pastaa. Esimerkiksi riisinjyviä muistuttavasta pastasta syntyy kätevästi pastavuoka.

Helpoin pastakastike syntyy juustosta ja pippurista

Ruoka

Vohvelien perustaikinasta saa

Retroherkku on täällä taas – rakenna viikonlopuksi makoisa vohvelibrunssi

Ruoka

Perunalastut pääsivät isojen massojen herkuksi 1920-luvulla, kun mekaaninen perunankuorija keksittiin.

Perunalastut syntyivät, kun ravintoloitsija sai tarpeekseen valittavasta asiakkaasta – nyt sipseillä on oma nimikkopäiväkin

Ruoka

Mangosta käytetään vain sen hedelmäliha, ei kuorta eikä siementä.

Nyt on mangon sesonki – tämä Intian kansallishedelmä taipuu myös suolaisiin ruokiin

Sheela Narasimharaon reseptien ainekset löytyvät supermarketeista.

Jyväskylässä asuva Sheela Narasimharao opetteli suomea tekemällä kokkausvideoita – nappaa tästä talteen herkulliset intialaisen ruoan reseptit

Ruoka

Sheela Narasimharao

Jyväskylässä asuva Sheela Narasimharao opetteli suomea tekemällä kokkausvideoita – nappaa tästä talteen herkulliset intialaisen ruoan reseptit

Mangosta käytetään vain sen hedelmäliha, ei kuorta eikä siementä.

Nyt on mangon sesonki – tämä Intian kansallishedelmä taipuu myös suolaisiin ruokiin

Ruoka

Kalevi Kangas teki työkseen uistimia, joilla myös hauki nappaa.

Hauesta saa maukasta ruokaa, eikä sen perkaaminen ole vaikeaa, kun ei kiirehdi – "Minäkin teen hitaasti ja varman päälle", sanoo 70 vuotta kalastanut Kalevi Kangas

Ruoka

Yksi talvikauden halutuimmista ohjeista on tämä Taina Tuomiston saaristolaisleivän ohje.

Juurileipurit paljastavat parhaansa ohjeensa uutuusteoksessa: "Niitä pyydettiin jatkuvasti"

Ruoka

Alkon palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström uskoo, että alkuviinit jäävät pysyväksi osaksi juomakulttuuria, eivät pelkäksi hetkelliseksi ilmiöksi.

Suosioon nousseet alkuviinit ovat vastareaktio voimakkaan teollisesti valmistetuille viineille – "Alkuviinejä yhdistää tietynlainen sielukkuus", sanoo kouluttaja Anri Lindström

Ruoka

Tuhti suklaadippi ja makeat hedelmät ovat toimiva yhdistelmä.

Tapakset ovat nyt makeita – ystävänpäivänä herkkutarjottimelle kasataan muun muassa sitruunaleivoksia, moussekeksejä ja hedelmiä

Ruoka

Jasmin Tilsalan mukaan muffinsipelti ja -vuoat helpottavat kuppikakkujen tekoa. Kuppikakut kohoavat pellillä kauniin muhkeiksi, paperiset vuoat auttavat leivonnaisten käsittelyssä.

Muuramelainen Jasmin, 16, opiskelee kokiksi ja harrastaa ruoanlaittoa myös vapaa-ajallaan: "Pahin kommellus oli se, kun laitoin kakkuun kaksi desiä suolaa"

Ruoka

Kun ihminen on stressaantunut, hän syö liikaa tai tavallista epäterveellisempää ruokaa.

Amerikkalaisille tulossa taas ruokaöverit – vaalistressi lisää syömistä ja etenkin tunnesyömistä

Ruoka

Moni kotikokki kavahtaa haukea. Jos ruodoista pääsisikin eroon, maku ei päätä huimaa.

Hankala hauki taittuu myös herkuksi: älä edes yritä riipiä ruotoja pois

Ruoka

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu osaamiskilpailu, jonka avulla tutustutaan ruuan vastuullisuuteen.

Ruokavisa haastaa yläkoululaiset pohtimaan kestävää kouluruokailua

Ruoka

Pienen sokerimäärän lisääminen marjojen joukkoon parantaa C-vitamiinin säilymistä, muistuttaa ravitsemusterapeutti Kirsi Englund.

Tuhoutuvatko ravintoaineet pakastaessa? Auttaako vedenjuonti laihduttamisessa? Ravitsemusterapeutti vastaa kymmeneen yleiseen ruokaväitteeseen

Ruoka

Pandojen ruokana paremmin tunnettu bambu vaniljapullan valmistusaineena kummastuttaa.

Lukija ihmettelee pullan tuoteselosteessa mainittua bambukuitua: "Miksi tässä on pandojen ruokaa?"

Ruoka

Ei joko tai

Jyväskyläläinen Mika puhuu vastuullisen sekasyömisen puolesta: Ruoka menee helposti tunteisiin, mutta herne kannattaisi syödä, ei vetää sitä nenään

Milloin viimeksi teit kyljyksiä?

Nauti lihasta mutta lisää vihreää lautaselle – katso sekasyöjän herkkureseptit

Ruoka

Milloin viimeksi teit kyljyksiä?

Nauti lihasta mutta lisää vihreää lautaselle – katso sekasyöjän herkkureseptit

Ruoka

Pilkkiväellä on maan eteläosissa hankalat paikat, sillä monelta madepaikalta puuttuvat jäät kokonaan.

Outo tilanne kalastajilla: Madekausi aluillaan, ei pilkkijäitä – "Kyllä se vaarassa on"

Ruoka

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Ruoka

Kermainen lohikeitto, hyvä syy pitää kalapäivä.

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Ruoka

TryffDelissä on soppapäivä neljä kertaa viikossa.

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Kermainen lohikeitto, hyvä syy pitää kalapäivä.

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.