Ruoka

Ruoka

Pitkä ja ohut pasta vaatii erilaisen kastikkeen kuin pyöreä ja muodokas

Tagliatelle ja lihaisa ragú ovat yhdessä klassikko.

Ruoka

Kurpitsa on syksyn kultainen tähti, joka sopii alkutarjottavasta leivonnaisiin – katso reseptit

Kurpitsakeitto

Uusimmat

Ruoka

Lähestyvän kaamoksen kestäminen vaatii jotain hyvää – ja se on kotona leivottu pulla, katso herkulliset reseptit

Kurpitsa on syksyn kultainen tähti, joka sopii alkutarjottavasta leivonnaisiin – katso reseptit

Pitkä ja ohut pasta vaatii erilaisen kastikkeen kuin pyöreä ja muodokas

Syysherkkuja raikkaalla otteella ja ilman kermaa – näin syntyvät herkkutatticarpaccio, mustatorvisienipesto ja sieniraviolit, katso reseptit

Lado lounas purkkiin ja syö töissä – katso reseptit käteviin purkkiruokiin

Jyväskylän kävelykadulla herkutellaan katuruoalla – miltä maistuu huippukokin reseptillä tehty annospussiateria?

Leivo leipää ruskan väreissä – pinaatti, porkkana ja puolukka antavat värin ohella makua

Rouva Kasvis neuvoo syömään viiden värisiä kasviksia joka päivä – katso kauden kasviksia sisältävät reseptit

Kukkakaali, kesäkurpitsa, nauris ja kotimaiset omenat, näistä kokataan nyt

Näiden purtavien ansiosta puhti pysyy yllä vielä koulupäivän jälkeenkin

Italialainen keittiö on paljon muutakin kuin pitsaa ja pastaa – jokainen maakunta, kaupunki ja kylä tarjoaa omanlaisiaan makukokemuksia

Reseptit: Hyödynnä kauden kasvikset suolaisissa leivonnaisissa

Mustikat maustavat suolaisiakin ruokia. Pyöräytä mustikkapiirakan sijaan ruispohjainen mustikkakukko.

Näillä ohjeilla saat lisäpotkua helleherkku vesimeloniin

Kevyet vehnäoluet sopivat moniin ruokiin

Lihapullat ovat parhaita mummolassa – myös hölskykurkut tuovat muistoja mieleen

Soosit moneen menoon – näillä resepteillä uutta potkua juhannuksen grilliherkkuihin

Grilli ja makkara kuuluvat yhteen – katso tästä maukkaat kesäreseptit

Pienet onkikalat syödään heti rannassa – katso perinteiset reseptit

Järjestä jätskikestit ja anna lasten koristella omat annoksensa – reseptit tästä

Tästä ei voileipäkakku enää parane – katso reseptivinkit kevään ja kesän juhliin

Salaatti sopii myös valmistujaisjuhlapöytään – katso kaksi herkullista reseptiä tästä

Kuukauden olut: Amerikkalaisen aromihumalan maku tuntuu pitkään

Kuukauden viini: Monikäyttöinen uutuusrosee Portugalista

Tapaksia ja pinchoja - espanjalaishenkisessä herkkupöydässä saa syödä sormin

Kolumni: Hyönteisiä lihansyöjäkansalle – jauhomatoja ei vielä löydy sveitsiläisten kotiruokapöydästä

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Siirry osaston arkistoon

Ruoka

Leivo leipää ruskan väreissä – pinaatti, porkkana ja puolukka antavat värin ohella makua

Pitkään kypsytetty juusto sopii hyvin puolukkapatongin makupariksi.

Luetuimmat

Ruoka

Rouva Kasvis neuvoo syömään viiden värisiä kasviksia joka päivä – katso kauden kasviksia sisältävät reseptit

Ruokakirjailija Pirjo Toikkanen on tunnettu kasvisten ja kasvisruokailun puolestapuhuja. Hän on toiminut muun muassa Kotimaiset Kasvikset ry:n viestintäpäällikkönä.

Ruoka

Kukkakaali, kesäkurpitsa, nauris ja kotimaiset omenat, näistä kokataan nyt

Syksyn kasvissadosta syntyy jo monelaista tarjottavaa.

Hellekesä aikaisti omenasatoa, mutta kesälajikkeiden hedelmät jäävät pieniksi

Ruoka

Tee nuudelisalaatti illalla seuraavaa päivää varten. Salaatin voi käyttää mikrossa ja nauttia lämpimänä tai pistellä menemään suoraan jääkaapista.

Näiden purtavien ansiosta puhti pysyy yllä vielä koulupäivän jälkeenkin

Ruoka

Herkulliset gnocchit viimeistellään parmesaanilla ja persiljasilpulla.

Italialainen keittiö on paljon muutakin kuin pitsaa ja pastaa – jokainen maakunta, kaupunki ja kylä tarjoaa omanlaisiaan makukokemuksia

Ruoka

Kaalipiirakka on perinteinen kaaliruoka.

Reseptit: Hyödynnä kauden kasvikset suolaisissa leivonnaisissa

Ruoka

Mustikkakukko tarjoillaan hieman lämpimänä. Makua täydentämään voisi hakea jäätelöä tai vispata kermaa.

Mustikat maustavat suolaisiakin ruokia. Pyöräytä mustikkapiirakan sijaan ruispohjainen mustikkakukko.

Ruoka

Pehmeä bufala mozzarella, vesimelonikuutiot sekä prosciutto muodostavat kiehtovan suolaisen­makean makuparin.

Näillä ohjeilla saat lisäpotkua helleherkku vesimeloniin

Ruoka

Kevyet vehnäoluet sopivat moniin ruokiin

Ruoka

Keräsalaattia löytyy usein mummolan kasvimaalta. Kananmunat onkin tällä kertaa saatu naapurista. Pinnalle vatkataan kermainen kastike.

Lihapullat ovat parhaita mummolassa – myös hölskykurkut tuovat muistoja mieleen

Ruoka

Punertavaa romesco-kastiketta voi käyttää myös kuin pestoa. Siinä on paljon vähemmän öljyä kuin pestossa. Romesco-kastike sopii marinadina kanalle, jolloin kastike paistuu grillissä tai uunissa lihan pinnalle ihanan rapeaksi kuoreksi. Chimichurri maistuu tumman lihan kanssa. Kastiketta voi käyttää myös marinadina. Cowboy-voihin voi dipata niin kasviksia kuin lihaa. Se sopii myös grillipihvin päälle.

Soosit moneen menoon – näillä resepteillä uutta potkua juhannuksen grilliherkkuihin

Ruoka

Makkaralinssipata

Grilli ja makkara kuuluvat yhteen – katso tästä maukkaat kesäreseptit

Ruoka

Onkireissussa on kyse paljon muustakin kuin kalasta. Kohon katselu on oiva syy olla hetki ihan rauhassa.

Pienet onkikalat syödään heti rannassa – katso perinteiset reseptit

Ruoka

Jäätelöannosten koristelu on mukava ohjelmanumero juhliin. Jäätelöbaarista nauttivat Iita Kiiski (vas.), Väinö Vatanen, Vertti Kettunen, Linnea Van Brusselen ja Turo Vatanen.

Järjestä jätskikestit ja anna lasten koristella omat annoksensa – reseptit tästä

Ruoka

Savustettu manteli-hernekakku.

Tästä ei voileipäkakku enää parane – katso reseptivinkit kevään ja kesän juhliin

Ruoka

Caesarsalaatti tukevoituu esimerkiksi parsalla tai savulohella.

Salaatti sopii myös valmistujaisjuhlapöytään – katso kaksi herkullista reseptiä tästä

Kuukauden viini: Monikäyttöinen uutuusrosee Portugalista

Kuukauden olut: Amerikkalaisen aromihumalan maku tuntuu pitkään

Ruoka

Kuukauden olut: Amerikkalaisen aromihumalan maku tuntuu pitkään

Ruoka

Kuukauden viini: Monikäyttöinen uutuusrosee Portugalista

Ruoka

Tyyli on vapaa, kunhan ruokaa on tarjolla rutkasti.

Tapaksia ja pinchoja - espanjalaishenkisessä herkkupöydässä saa syödä sormin

Ruoka

Kolumni: Hyönteisiä lihansyöjäkansalle – jauhomatoja ei vielä löydy sveitsiläisten kotiruokapöydästä

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Ruoka

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Ruoka

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Ruoka

Parasta parsalle

Ruoka

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Ruoka

Parsa on paras

Ruoka

Mustaa makiaa

Ruoka

Lasi luomuproseccoa

Ruoka

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

Ruoka

IPA-olut ilman alkoholia

Ruoka

Kauraa aamupalalla

Ruoka

Käsityön jälki maistuu

Ruoka

Hunajaista kultaa

Ruoka

Veriappelsiinin sesonki on nyt

Ruoka

Eksoottinen hedelmäsalaatti maustuu liemessään. Hedelmäosastolta löytyy tuoretta mangoa, sharonia, passiohedelmää, kiiviä ja tietysti banaania.

Täyteläistä makeutta

Ruoka

Armeijamato muuttaa maailman kriisikarttaa

Ruoka

Hunajan kulutus nousee

Ruoka

Tipattoman pelastaja

Ruoka

Valkoisesta riisistä tulee kertaheitolla terveellisempää kun lisää mukaan linssejä.

Pieni ja pyöreä

Ruoka

Tanskan tahdit polkalle

Ruoka

Kala karkottaa kaamoksen

Ruoka

Vuosi sata yhtä juhlaa

Ruoka

Gorgonzolacrostini.

Pieniä leipäsiä kuohuviinin kera

Ruoka

Cavaa uuteen vuoteen!

Ruoka

Graavilohen valmistusta joulupöytään.

Kuluttaja: Lohen terveellinen rasva on vähentynyt puoleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.