Ruoka

Uusimmat

Ruoka

Tosigrillaaja Timo, 45, sytyttää tulen sateellakin – "Jos grillaaminen kiellettäisiin, saattaisin joutua harkitsemaan muuttamista Suomesta"

Grillaajia kiinnostavat muun muassa savustaminen ja raakamakkarat – grillissä tehdään pitsoja, leipiä ja makeita kahvileipiä

Ruoka Akatemia välittää päättäjille tietoa suomalaisesta ruuasta – Perustettava akatemia sai arvovaltaisen suojelijan

Ruoka maistuu parhaalta jaettuna tai käsin syötynä – Espanjalaishenkisessä herkkupöydässä saa tehdä molempia

Valmistujaiskakun voi tilata nykyään myös kotikokilta – Essi Heikkinen on hankkinut noin vuoden ajan lisätienestiä leipomalla

Kiireetön kokki mehevöittää kalan, kasvikset ja juuston savustamalla – katso reseptit

Kauramaito sopii raparperin kaveriksi

Kauramaito sopii raparperin kaveriksi

Kiireetön kokki mehevöittää kalan, kasvikset ja juuston savustamalla – katso reseptit

Kesän juhlissa kohotetaan entistä useampi alkoholiton malja – katso herkulliset kuvat ja reseptit

Legendaarinen kahvila Alakulma jäämässä Restelin jalkoihin Hippoksella – "Kuvittelepa itse, miltä päätös tuntuu"

Legendaarinen jyväskyläläisravintola Kissanviikset kiinni kesäkuuhun asti – talossa sattunut vesivahinko pitkittää remonttia

Äitienpäiväkakun voi tehdä pitkän kaavan kautta tai mutkat suorina: katso reseptit omistautujalle ja oikaisijalle

Valitse resepteistä mieluisampi: äitienpäiväkakun voi tehdä omistautuen pitkän kaavan kautta tai oikaisemalla mutkat suoriksi

Supernopea parsasalaatti syntyy paistinpannulla

Jos keitetty ja paistettu parsa tökkii, katso tästä helpot ohjeet ruokaisiin parsasalaatteihin

Hiivattomasta leivästä on kasvanut ilmiö – juurella voi olla nimi ja hoitaja leipurin lomamatkan ajan

Moni avaa grillikauden pääsiäisenä – onko tämä siis pääsiäisen uusi perinneherkku?

Inhoatko mämmiä? Anna sille vielä yksi tilaisuus ja kokeile mämmimoussea tai -tiramisua

Kommentti: Ällötysreaktio on ymmärrettävä

Hyönteisalan ekspertit povaavat ruokavallankumousta – "Ötököistä tulee normaalia arkiruokaa lähivuosina"

Kiellätkö lasta leikkimästä ruoalla? Se on turhaa – leikki auttaa lasta tutustumaan uusiin ruokiin ja raaka-aineisiin

Katso reseptit: Kookos on hyvä, paha herkku – sopii huonosti laihduttajalle mutta antaa vaihtoehtoja leivontaan

Micke, 35, pyörittää kotipanimoa varastossa – "Vaimo kyllä ymmärtää harrastustani"

Huippukokin alkutaipaleella kattilat saattoivat lentää keittiössä – "Nykyisin olen aika rauhallinen", Top chef -kokki Anssi Kantelinen sanoo

Somessa tiedetään, mitä Suomi syö seuraavaksi – veganismista puhutaan paljon, ja se näkyy kaupoissakin

"Oho, vähän lipsahti" – Vauhtia riittää, kun pikkukokit valtaavat keittiön

Raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen", ravitsemustieteen professori sanoo

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

Suolaista, makeaa ja gluteenitonta – näillä herkuilla ehdit hemmotella ystävää vielä tänään

Siirry osaston arkistoon

Ruoka

Kauramaito sopii raparperin kaveriksi

Moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia, joten ne sopivat hyvin raparperin kanssa nautittaviksi.

Luetuimmat

Ruoka

Kauramaito sopii raparperin kaveriksi

Moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia, joten ne sopivat hyvin raparperin kanssa nautittaviksi.

Ruoka

Kiireetön kokki mehevöittää kalan, kasvikset ja juuston savustamalla – katso reseptit

Savustettu ruoka maistuu herkulliselta myös kylmänä. Käytä savulohen raaka-aineena vain tuoretta lohta. Lohen kaveriksi sopivat katkarapu-mätisoossi, savustetut uudet perunat ja valkosipulit.

Ruoka

Alkoholittomat drinkit toimivat hyvänä osana niin arjen kuin juhlan tähtihetkiä.

Kesän juhlissa kohotetaan entistä useampi alkoholiton malja – katso herkulliset kuvat ja reseptit

Kotimaa

Kahvila Alakulma on tärkeä monelle Hippoksen asiakkaalle.

Legendaarinen kahvila Alakulma jäämässä Restelin jalkoihin Hippoksella – "Kuvittelepa itse, miltä päätös tuntuu"

Iso askel eteenpäin Hippoksella – ravintolapalveluista tehtiin sopimus

Tällä aikataululla jalkapallo-, pesäpallo- ja tenniskentät jyrätään Hippos-hankkeen tieltä

Talous

Arkistokuva.

Legendaarinen jyväskyläläisravintola Kissanviikset kiinni kesäkuuhun asti – talossa sattunut vesivahinko pitkittää remonttia

Ruoka

Äiti ilahtuu kakusta taatusti, oli se sitten tehty itse alusta loppuun tai kasattu puolivalmisteista.

Äitienpäiväkakun voi tehdä pitkän kaavan kautta tai mutkat suorina: katso reseptit omistautujalle ja oikaisijalle

Ruoka

Äiti ilahtuu kakusta taatusti, oli se sitten tehty itse alusta loppuun tai kasattu puolivalmisteista.

Valitse resepteistä mieluisampi: äitienpäiväkakun voi tehdä omistautuen pitkän kaavan kautta tai oikaisemalla mutkat suoriksi

Ruoka

Parsa on kevään herkku.

Supernopea parsasalaatti syntyy paistinpannulla

Jos keitetty ja paistettu parsa tökkii, katso tästä helpot ohjeet ruokaisiin parsasalaatteihin

Ruoka

Lämpimät parsasalaatit vievät nälän.

Jos keitetty ja paistettu parsa tökkii, katso tästä helpot ohjeet ruokaisiin parsasalaatteihin

Supernopea parsasalaatti syntyy paistinpannulla

Ruoka

1. Juuri ruokitaan aktiiviseksi.
2. Taikina sekoitetaan: aluksi siinä on vesi, jauhot ja juuri.
3. Suola lisätään kohotuksen alussa. Taittelut auttavat gluteeniverkon muodostumista.
4. Taikina muotoillaan kaksi kertaa, tavoitteena on tiukka pallo.
5. Kohotettua ja muotoiltua taikinaa voi säilyttää jääkaapissa. Leivät viillellään ennen paistoa.
6. Viilloilla voi määritellä esimerkiksi mihin haluaa korvan aukeavan.

Hiivattomasta leivästä on kasvanut ilmiö – juurella voi olla nimi ja hoitaja leipurin lomamatkan ajan

Ruoka

Liha- ja ruokayhtiö HKScanin mukaan Suomessa syödään pääsiäisenä noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa.

Moni avaa grillikauden pääsiäisenä – onko tämä siis pääsiäisen uusi perinneherkku?

Ruoka

Mämminäkkäri on pääsiäisen ehdoton yllättäjä.

Inhoatko mämmiä? Anna sille vielä yksi tilaisuus ja kokeile mämmimoussea tai -tiramisua

Ruoka

Kommentti: Ällötysreaktio on ymmärrettävä

Hyönteisalan ekspertit povaavat ruokavallankumousta – "Ötököistä tulee normaalia arkiruokaa lähivuosina"

Ruoka

Topi Kaireniuksen kättä koristaa toukkapitsatatuointi.

Hyönteisalan ekspertit povaavat ruokavallankumousta – "Ötököistä tulee normaalia arkiruokaa lähivuosina"

Kommentti: Ällötysreaktio on ymmärrettävä

Ruoka

Kuin huomaamatta lapsi alkaa tutkia ja maistella raaka-aineita.

Kiellätkö lasta leikkimästä ruoalla? Se on turhaa – leikki auttaa lasta tutustumaan uusiin ruokiin ja raaka-aineisiin

Ruoka

Limetin kuori antaa makua kookosmunkkeihin.

Katso reseptit: Kookos on hyvä, paha herkku – sopii huonosti laihduttajalle mutta antaa vaihtoehtoja leivontaan

Ruoka

Sosiaalisen median keskustelut vaikuttavat tuskin suoraan luettuina kuluttajien ostopäätöksiin. Ne kuitenkin kuvaavat nousevaa kuluttajien kiinnostusta, joka puolestaan kanavoituu ostopäätöksiin.

Somessa tiedetään, mitä Suomi syö seuraavaksi – veganismista puhutaan paljon, ja se näkyy kaupoissakin

Ruoka

Ella-Maria Koskela (vas.), Eevi Rossi ja Linnea Kauppi valmistavat perunamuussia. Yhdessä kokkaaminen opettaa yhteistyötä.

"Oho, vähän lipsahti" – Vauhtia riittää, kun pikkukokit valtaavat keittiön

Ruoka

Luomua ostaviin liitetään myönteisiä piirteitä, kuten epäitsekkyyttä.

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

Ruoka

Tehosekoittimella soseutetun banaanin voi pakastaa – ja maailman helpoin jäätelö on valmis.

Raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen", ravitsemustieteen professori sanoo

Ruoka

Kuppikakun kuorrute kruunaa herkun.

Suolaista, makeaa ja gluteenitonta – näillä herkuilla ehdit hemmotella ystävää vielä tänään

Kaupan keksi muuttuu persoonalliseksi makupalaksi.

Vinkki: Valmiista keksistä tuunaa nopeasti herkkua kahvipöytään

Ruoka

Kaupan keksi muuttuu persoonalliseksi makupalaksi.

Vinkki: Valmiista keksistä tuunaa nopeasti herkkua kahvipöytään

Kuppikakun kuorrute kruunaa herkun.

Suolaista, makeaa ja gluteenitonta – näillä herkuilla ehdit hemmotella ystävää vielä tänään

Ruoka

Perinteinen kalakeitto maistuu ihanalta talvisäällä.

Nyt vietetään kansallista kalakeittopäivää – näillä vinkeillä saat herkullisen sopan

Ruoka

Ympäristö vaikuttaa siihen, mitä syömme. Tarjonta on valtava.

Helmikuussa riittää herkkupäiviä: Painonhallinta ei ole pelkästä itsekurista kiinni

Laskiaispullat tulevat nykyään kauppoihin jo tammikuun alkupuolella, mikä lisää niiden myyntiä.

Laskiaispullia myydään nyt valtavaa tahtia – hurjaan vauhtiin on looginen selitys

Ruoka

Laskiaispullat tulevat nykyään kauppoihin jo tammikuun alkupuolella, mikä lisää niiden myyntiä.

Laskiaispullia myydään nyt valtavaa tahtia – hurjaan vauhtiin on looginen selitys

Ruoka

Blinit ovat tuhtia talviruokaa.

Kun pakkanen puree, tee blinejä näillä resepteillä – oikeaoppisesta koostumuksesta on monta mielipidettä

Ruoka

Mikäli haluat saada sämpylöistä mahdollisimman muhkeat, on kohotusaika kaiken odotuksen arvoinen.

Katso reseptit: Nyt on H-hetki – nämä hampurilaiset saavat sisäänsä täyteläisen kasvispihvin

Oikaisu Teemasuomalaisen ruokajuttuun hampurilaisresepteistä

Ruoka

Esimerkiksi pitsanhimo voi haihtua, jos ruokaa haistelee muttei maistele.

Tutkimus: Roskaruoan nuuhkiminen voi hillitä sen himoa

Ruoka

Katso reseptit: Mausteisuudestaan huolimatta marokkolainen ruoka ei ole tulista – ras el hanout -mausteseosta myydään maustekojuissa "heikkotaitoisen kokin valintana"

Ruoka

Anne-Maria Pesonen pitää Stoorissa Lumikumpu-blogia. Kaikkein luetuimpia ovat leivontaohjeet; tässä valmistuu keksikakku.

Tv:ssä keskiviikkona: Bloginpitäjän vinkeistä uutta twistiä kokkaukseen – Anne-Maria Pesonen kehittelee ruoka-ohjetta viikkokausia ennen kuin kelpuuttaa sen julki

Ruoka

Katso reseptit: Mausteisuudestaan huolimatta marokkolainen ruoka ei ole tulista – ras el hanout -mausteseosta myydään maustekojuissa "heikkotaitoisen kokin valintana"

Ruoka

Anne-Maria Pesonen pitää Stoorissa Lumikumpu-blogia. Kaikkein luetuimpia ovat leivontaohjeet; tässä valmistuu keksikakku.

Tv:ssä keskiviikkona: Bloginpitäjän vinkeistä uutta twistiä kokkaukseen – Anne-Maria Pesonen kehittelee ruoka-ohjetta viikkokausia ennen kuin kelpuuttaa sen julki

Ruoka

Punainen kasviscurry on herkullinen väriläiskä talviseen ruokapöytään.

Keskitalven miedosti tuliset kasvispadat lämmittävät – katso ohjeet

Ruoka

Pakkaa toastit pieniin pusseihin ja pujota tortillarullat tikkuihin.

Pakkaselle kampoihin ja talvipiknikille – katso ohjeet herkkueväisiin

Ruoka

Jauheliha ja perunamuusi tekevät laatikossa tuttavuutta maukkaana yhdistelmänä.

Pottu on ilmastotietoisen valinta – näin valmistuvat hasselbackanperunat, aloo gobi ja muut herkulliset perunaruoat

Ruoka

Kylmät kalaherkut ovat oivia alkuruokia joulupöytään.

Ginigraavattua lohta ja lohipastramia – katso joulun hittireseptit tästä

Ruoka

Vadelmakerroskakku tuo kesän maut keskelle talvisia juhlia.

Pakastimen marja-aarteet saavat nyt talviset mausteet – katso tästä jälkiruokaherkkujen reseptit

Ruoka

Leivo joululeipää kerralla enemmän ja anna osa lahjaksi.

Jouluaamun ihana aamupala – katso reseptit mausteisiin ja makeisiin joululeipiin

Ruoka

Punakaali sopii raakana salaattiin ja kypsennettynä pataruokiin.

Kaaliperheen violetti kaunotar svengaa kinkun ja laatikoiden kanssa – katso joulupöydän maistuvat punakaalireseptit

Ruoka

Suklaakeksit ovat parhaimmillaan mehevinä ja sitkeinä, joten ne kannattaa leipoa melko lähellä tarjoilua.

Itse tehdyt keksit ovat mieluisia tuliaisia ja lahjoja – katso suklaakeksien, biscottien ja suolakeksien ohjeet

Ruoka

Hapanmaitotuotteet tekevät hyvää vatsalle. Moni ostaa niitä valmiina kaupasta, mutta viiliä, rahkaa ja jogurttia voi valmistaa kotonakin.

Tee itse jogurttia ja rahkaa – katso reseptit

Ruoka

Paahtopaistin vahva maku vaatii tumman glögin tuekseen.

Kuumaa glögiä ja pikkusyötävää – katso tästä reseptit pimeyttä piristämään ja pikkujoulukauteen

Joko olet avannut glögikauden?

Ruoka

Feta-viikunasalaatti.

Juustoa herkkuhetkiä varten – upota sitä salaattiin ja kakkuun, katso reseptit

Ruoka

Hans Välimäki puhuu hävikin pienentämisen puolesta niin koti- kuin ravintolakeittiöissäkin.

Yli 30 vuoden jälkeenkin huippukokki Hans Välimäki saa kicksejä kokkaamisesta – mutta fine diningissä on alkanut mietityttää hävikin määrä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.