Avokado ja greippisalsaa

2 avokadoa

2 verigreippiä

1 salaattisipuli

hiukan sitruunamehua

suolaa ja mustapippuria

tuoretta korianteria

 

Valmista ensin salsa. Leikkaa greipin kuoret veitsellä leikkuulaudalla. Irrota hedelmäliha kalvoista. Leikkaa palat pienemmiksi. Silppua makea salaattisipuli silpuksi. Sekoita greippi ja sipuli ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria, lisää sekaan myös tuoretta korianteria.

Anna salsan maustua hetken aikaa.

Halkaise avokadot, poista siemen. Poista myös kuori, se lähtee hyvin, kun työnnät sormen kuoren alle. Voitele avokadot tilkalla sitruunamehua, jotta ne pitäisivät kauniin värinsä eivätkä tummuisi.

Lisää greippisalsaa siemenen paikalle. Lisää pinnalle vielä korianteria.

 

Vinkki:

Jos avokadot ovat kovia, laita ne muovipussiin yhdessä omenoiden tai tomaattien kanssa, niin ne kypsyvät hetkessä. Omena ja tomaatti erittävät etyleeniä, joka kypsyttää raa´an hedelmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.