Baileys-torttu

Pohja

  • 175 g muro-, digestive- tai kaurakeksejä
  • 50 g voita

Täyte:

  • 1 dl Baileys-kermalikööriä
  • 7 liivatelehteä
  • 6 dl vispikermaa
  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria

Päälle:

  • 1 dl Baileys-kermalikööriä
  • 2 liivatetta


Murskaa keksit, sekoita niihin sulatettu voi. Taputtele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivetelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokerit.
Kuumenna likööri mikrossa ja sulata siihen puristetut viisi liivatelehteä. Lisää kädenlämpöiseksi jäähtynyt seos nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Kuumenna desilitra likööriä ja lisää siihen kaksi liotettua ja puristettua liivatelehteä. Kaada seos tortun pintaan hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.