Broileria ja sieniä

4 broilerin maustamatonta fileetä

suolaa ja mustapippuria

vehnäjauhoja

voita ja öljyä paistamiseen

2 sipulia

4 valkosipulin kynttä

3–5 dl käsiteltyjä sieniä esimerkiksi vaaleaorakkaita, mustavahakkaita tai lampaankääpää

1–2 purkkia tomaattimurskaa

1 laakerinlehti

runsaasti tuoretta oreganoa ja timjamia

pari oksaa rosmariinia

3 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl kanalientä

 

Leikkaa kokonaiset fileet vähän pienemmiksi paloiksi, vaikka puoliksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kääntele palat vehnäjauhoissa. Ruskista hyvin voin ja öljyn seoksessa. Siirrä palat uunivuokaan.

Ruskista käsitellyt sienet ja lisää ne broilerin mukaan. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää mukaan valkoviini. Anna hetken kiehahtaa kokoon. Lisää seos pataan. Lisää mukaan laakerinlehti, tomaattimurska, yrtit ja sen verran kanalientä, että kaikki peittyy.

Kypsennä 225 asteessa reilu puoli tuntia. Tämä ruoka maistuu erityisen hyvältä perunamuhennoksen kanssa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Saako lapselle syöttää kylmiä nakkeja? Rentoa ruokasuhdetta painottavan someyhteisön perustanut Hanna Gullichsen: "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään syötiin vähän huonommin"

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.