Broileria ja sieniä

4 broilerin maustamatonta fileetä

suolaa ja mustapippuria

vehnäjauhoja

voita ja öljyä paistamiseen

2 sipulia

4 valkosipulin kynttä

3–5 dl käsiteltyjä sieniä esimerkiksi vaaleaorakkaita, mustavahakkaita tai lampaankääpää

1–2 purkkia tomaattimurskaa

1 laakerinlehti

runsaasti tuoretta oreganoa ja timjamia

pari oksaa rosmariinia

3 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl kanalientä

 

Leikkaa kokonaiset fileet vähän pienemmiksi paloiksi, vaikka puoliksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kääntele palat vehnäjauhoissa. Ruskista hyvin voin ja öljyn seoksessa. Siirrä palat uunivuokaan.

Ruskista käsitellyt sienet ja lisää ne broilerin mukaan. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää mukaan valkoviini. Anna hetken kiehahtaa kokoon. Lisää seos pataan. Lisää mukaan laakerinlehti, tomaattimurska, yrtit ja sen verran kanalientä, että kaikki peittyy.

Kypsennä 225 asteessa reilu puoli tuntia. Tämä ruoka maistuu erityisen hyvältä perunamuhennoksen kanssa.