Broileripatonki

1 patonki

2-4 broilerifilettä, koosta riippuen

1-2 sipulia

2 pihvitomaattia

reilusti basilikaa

reiluja siivuja parmesaania

Broilerin marinointi:

1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

pari oksaa rosmariinia

muutama oksa timjamia

2-3 valkosipulin kynttä

mustapippuria

Fileet voi paistaa ja maustaa patonkeja varten ilman marinointiakin, mutta lopputulos on maukkaampi, kun broilerit marinoi.

Mittaa marinadia varten oliiviöljy, sitruunan mehu, pari rosmariinin oksaa murskattuna, muutama timjamin oksa, valkosipulin kynnet murskattuina sekä jauhettua mustapippuria.

Laita file muovipussiin ja nuiji se ohueksi leikkeeksi. Sekoita marinadin ainekset ja kaada se broilerinfileiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia.

Patonkien kokoaminen:

Leikkaa patonki kahtia ja halkaise puolikkaat. Voit voidella ne kevyesti.

Voit joko grillata täyteainekset grillivastuksen alla tai paistaa pannulla.

Aseta sipuli- ja tomaattiviipaleet uunivuokaan, voitele ne kevyesti öljyllä ja grillaa. Vaihtoehtoisesti kuullota sipulirenkaat kevyesti öljyssä, samoin tomaattiviipaleet toiselta puoleltaan.

Anna ainesten jäähtyä. Kokoa patongit. Lisää tuoretta basilikaa ja parmesaanisiivuja. Kääri patongit voipaperiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Saako lapselle syöttää kylmiä nakkeja? Rentoa ruokasuhdetta painottavan someyhteisön perustanut Hanna Gullichsen: "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään syötiin vähän huonommin"

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.