Chili con carne broilerista

2-3 sipulia

muutama valkosipulin kynsi

1 punainen paprika

1 punainen tai vihreä chili

oliiviöljyä kuullottamiseen

1 rkl jeeraa eli juustokuminaa

3 broilerin rintafileetä

1 laakerinlehti

2 tl chilijauhetta

2 tl oreganoa

1 tetra tai purkki tomaattimurskaa

suolaa

mustapippuria

1 purkki kidneypapuja tai vastaava määrä liotettuja ja keitettyjä papuja

lisäkkeeksi:

ranskankermaa

(tuoretta korianteria )

Silppua sipulit, pilko paprika kuutioiksi ja chili ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljyä padassa tai pannussa ja kuullota miedolla lämmöllä siinä kasviksia hetki. Lisää jeera ja kuullota vielä hetki.

Lisää paloiksi leikattu broileri sekä laakerinlehti, oregano, chilijauhe, suola ja pippuri. Siirrä seos kattilaan tai pataan.

Lisää tomaattimurska ja purkin verran vettä. Anna chili con carnen kypsyä noin 10-15 minuuttia ja lisää huuhdotut pavut. Tarkista maku. Tarjoa lisänä ranskankermaa ja tuoretta korienteria.

Tarjoa ruoka riisin tai tuoreiden sämpylöiden/patongin kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Saako lapselle syöttää kylmiä nakkeja? Rentoa ruokasuhdetta painottavan someyhteisön perustanut Hanna Gullichsen: "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään syötiin vähän huonommin"

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.