Eggnog

  • noin 10:lle
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl konjakkia
  • vajaa desi tummaa rommia
  • 1 rkl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
  • 6 dl maitoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • raastettua muskottia

Eggnog on varsinaisesti amerikkalaisten joulujuoma. Eggnog kehittyi aikana, jolloin kylmässä ratsastavat miehet tarvitsivat lämmintä ja ravitsevaa juodakseen.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon konjakki ja rommi ja vaniljasokeri huolellisesti sekoittaen. Laita astia peitettynä kylmään muutamaksi tunniksi.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon kermavaahto ja maito hellästi hämmentäen.

Juuri ennen tarjoilua vatkaa valkuaiset vaahdoksi yhdessä lopun sokerin kanssa. Kääntele valkuaisvaahto muiden ainesten joukkoon. Raasta pinnalle muskottipähkinää.

Eggnogin voi tarjota myös kuumana, mutta perinteinen tapa on tarjota se kylmänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.